Hava Durumu

Bursa'da Gezi eylemlerine katılanlara dava açıldı

Bursa’da Taksim Gezi Parkı olaylarına destek amacıyla Atatürk Caddesi'nde toplandıktan sonra valilik binasına taş ve bira şişeleri atıp zarar verdikleri ve 4 polis memurunu yaraladıkları iddiasıyla 55 kişi hakkında, 3 ile 9 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2013 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2013 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Gezi eylemlerine katılanlara dava açıldı

Bursa'da, Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla 2 Haziran tarihinde Reşat Oyal Kültürparkı’nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi slogan atarak Atatürk Caddesi'ne yürüdü. Gecenin ilerleyen saatlerinde sayıları 30 bine ulaşan ve caddeyi trafiğe kapatan protestocu gruba polis müdahale etmezken, iddiaya göre alkol almaya başlayan yüzleri maskeli bir grup, Atatürk Caddesi'nde bulunan valilik binasına şişe ve taş atmaya başladı. Polis bu kişilere, TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Yaşananlar sırasında, valilik binası ve bir polis aracında zarar meydana gelirken görevli 4 polis memuru ise hafif yaralandı. Gözaltına alınan 55 kişi ise savcılık ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3 İLE 9 YIL ARASI HAPİS İSTEMİ

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından Bursa Valilği'ne yapılan saldırı ve sonrasında yaşananlar ile ilgili soruşturma tamamlandı. Haklarında 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmak', 'Görevi yaptırmamak için direnme' ve 'Kamu malına zarar verme' suçlarından 3 yıl ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen 55 sanık, önümüzdeki günlerde 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.