Hava Durumu

Bursa'da Hz. Muhammed'e hakaret eden kişi gözaltında!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, sosyal medya hesabından Hz. Muhammed'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Hz. Muhammed'e hakaret eden kişi gözaltında!

Sosyal medya hesabından Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için tepki toplayan "tcbelensay" isimli hesabın sahibi E.M., Bursa'nın Gemlik ilçesinde gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yapılan açıklamada şahsa ait dijital materyallerine el koyulması talimatı verildiği belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Hz. Muhammed'e hakaret eden Charli Hebdo dergisi ile ilgili bir tepki vermeyeceğini, bunun düşünce özgürlüğü olduğunu savunması üzerine, sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi. Sosyal medya da 'tcbelensay' isimli kullanıcı ise, Macron'un açıklamalarına destek vererek Hz. Muhammed'e hakaret etti. Hz. Muhammed hakkında 'Sahte Peygamber' ibaresini kullanan E.M.'ye tepki yağdı.

E.M.'nin kendi hesabından paylaştığı, "Kudurun sefil dinciler. Sahte peygamberiniz Muhammed'i ve sahte dininizi eleştirmek ifade özgürlüğüdür" tweeti kısa sürede çok kişi tarafından paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları hakaret eden 'tcbelensay' hesabının sahibinin tutuklanması için çağrıda bulundu. Bunun üzerine gelen ihbarları da değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri sanal devriye faaliyeti sırasında 'tclebensay' isimli hesabın bilgierine ulaştı.

DİJİTAL MATERYELLERE EL KOYULMA TALİMATI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medya platformları üzerinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan sanal devriye faaliyetleri sırasında; Dini değerleri alenen aşağılayan "tcbelensay" rumuzlu hesabın kullanıcısı olduğu değerlendirilen E. M. isimli şahıs 03.09.2020 tarihinde ikamet ettiği Bursa ili Gemlik ilçesinde gözaltına alınmış alınan ifadesinde "hesabı kendisinin açtığını sonrasında açık kimlik bilgilerini bilmediği Y. B. isimli şahsa kullanması için verdiğini" beyan etmiş daha sonra C.Savcısının talimatı ile salıverilmiştir. Yapılan itiraz üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından E. M. için tekrar gözaltı ve şahsa ait dijital materyallerine el koyulması talimatı verilmiş, şahıs gözaltına alınarak mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiştir. Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlarla mücadelemizi her alanda olduğu gibi 7/24 esasına göre sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyulur."

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

E.M., Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınmak üzere emniyete götürülen ve ilk ifadesinde, "O tweetleri ben atmadım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Başkası benim hesabımdan benim adıma bu şekilde paylaşım yapmış, ben suçsuzum" dediği öğrenildi. E.M., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.