Hava Durumu

Bursa'da inanılmaz sağlık skandalı

Bursa’da üzerine vitrin camının düşmesi sonucu yaralanan ve taşeron firmada çalıştığı hastanede tedavi edildikten sonra evine gönderilen 28 yaşındaki Alper Yıldız'ın, olaydan 7 ay sonra kasığında cam parçaları unutulduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2013 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2013 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da inanılmaz sağlık skandalı

Özel bir hastanede ameliyat olan Yıldız’ın kasığından 5 cam parçası çıkartıldı. Alper Yıldız, avukatı Müge Yıldız Yaşar aracılığıyla sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunup 25 bin liralık manevi tazminat davası açdı.



Merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi’nde geçen yıl ocak ayında meydana gelen olayda, Hamidiye Caddesi üzerinde bulunan nişanlısına ait tuhafiye dükkanının vitrininde düzenleme yapan Alper Yıldız’ın üzerine vitrin camı düştü. Kendisine geldiğinde iki bacağında ve başında kanama olduğunu fark ettiğini kaydeden Yıldız şunları söyledi:

"Olay yerine çağrılan ambulansa bindirildim. Kendime geldiğimde ambulanstaki görevlilere 9 yıldır Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalıştığımı ve oraya gitmek istediğimi söyledim. Fakültede ameliyata alındım. Sağ bacağımdan 3 santimetre büyüklüğünde cam parçası çıkartıldı. Daha sonra ultrasona gönderildim. Orada vücudumun alt kısmındaki bütün cam parçalarının temizlendiğini söylediler. Daha sonra doktor beni, 'Bir şeyin yok' diyerek taburcu etti."

'AĞRI KESİCİ VURUP YOLLADILAR'

Olaydan sonra ağrılarının, geçmek bir yana sürekli arttığını ve bu yüzden üç kez daha aynı hastaneye muayene olmak için gittiğini belirten Yıldız şöyle devam etti:

"Üçünde de bana bir şeyim olmadığını söyleyip ağrı kesici vurdular. Olaydan yaklaşık 7 ay sonra bir kez daha aynı hastaneye gittim. Ağrılarımın dayanılmaz olduğunu söyledim. Bir tanıdık aracılığıyla film çektirdim Bu kez bacağımda bir yabancı cisim olduğunu söylediler. Ortopedi servisine sevk edildim. Ameliyat için beni arayacaklarını söylediler ancak halen arayan soran olmadı."

'ATARDAMARA ÇOK YAKINMIŞ'

Kasığındaki ağrıların dayanılmaz boyuta ulaşması üzerine önce Muradiye Devlet Hastanesi’ne gittiğini belirten Yıldız başından geçenleri şöyle anlattı:

"Oradaki doktor bana cam kırığının atar damara çok yakın olduğu için ameliyatın yüzde 50 riskli olduğunu söyledi. Ben de elimdeki belgelerle özel bir hastaneye gittim. Oradaki doktor beni ameliyata aldı. Ameliyattan kasığımdan 5 adet farklı büyüklüklerde cam parçaları çıktı. Gördüğüm karşısında şoke olmuştum. Doktorum bana 'Cam parçası atar damara çok yakındı. Eğer bu şekilde bisiklete binseydin ölebilirdin' dedi. Şu an bacağımda halen yürürken kasılmalar var. Dokunduğumda da acı hissediyorum.”

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Avukatı Müge Yıldız Yaşar aracılığıyla ameliyatı yapan doktor H.A. hakkında 'Görevi ihmal' suçundan suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Alper Yıldız şunları söyledi : "Savcılık dosyayı görevsizlik kararı vererek Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdi. Rektörlük şu an olayla ilgili kendi iç soruşturmasını yürütüyor. Ayrıca 1'inci İdare Mahkemesi’ne de maddi tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla 25 bin TL’lik manevi tazminat davası açtık. Aylarca kasığımda bu cam parçalarıyla yaşamak zorunda kaldım. Bu süreçte evlendim. Büyük sıkıntılar yaşadım. Sorumlular cezalarını çeksin."

'GEREKLİ GİRİŞİMLER YAPILMIŞTIR'

Konuyla ilgili açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut şunları ifade etti:

"Hasta kaza sonucu sağ uyluk medialde (ortası) cam saplanması şikayetiyle hastanemiz aciline başvurmuş ve gerekli girişimler yapılmıştır. Cam parçası çıkartılmış, ilgili ana bilim dalları tarafından değerlendirilmiştir. Sonraki dönemlerde hastanın şikayetinin olması üzerine yapılan değerlendirmeler ile yabancı cisim şüphesi üzerine yüzeyel ultrasonografi ile yabancı cisim olabileceği düşünülmüş ve hastaya ilgili anabilim dalı tarafından operasyon önerilmiştir. Sonrasında hastanın hastanemizde herhangi bir girişimi kabul etmediği ve yaptırmadığı saptanmıştır."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.