Hava Durumu

Bursa'da İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor

Bursa Bileşenleri, BAOB Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda toplanarak İsrail Devleti'nin Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor

HABER/Seray SAYGILIOĞLU

İsrail Devleti'nin Filistin'e yönelik başlattığı operasyon ve saldırıları kınamak için; DİSK, KESK, TMMOB, BTO, BSMMMO Bursa Bileşenleri, BAOB Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda basın açıklamsı gerçekleştirdi.

Açıklamayı KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Derviş Erdem yaptı. Filistin halkı bir kez daha İsrail'in emperyalist, işgalci politikalarının hedefi olduğunu söyleyen Erdem, "Filistin sorununun temel nedeni İsrail'in işgalciliğine dayalı olarak Ortadoğu'da üzerinde büyük planların yapıldığı, başta ABD emperyalizmi olmak üzere emperyalist devletlerin ajandasının en önemli başlığını oluşturmuştur" dedi.

AK Partİ ve MHP'ye çağrI

Filistin sorununun Ortadoğu'nun çözülemeyen düğümlerinden biri olduğunu söyleyen Erdem,"İsrail'in Kudüs'te Mecscidi-Aksa'daki Filistinlilere saldırısı ile yeniden dünya gündemine oturdu. Sonunda işgalci Siyonist İsrail işi savaş uçakları ile Gazze'ye hava saldırıları yaparak sivilleri, çocukları katletmeye kadar vardırdı. Yüzlerce Filistinli'yi öldüren, onlara destek veren herkese saldıran İsrail'in kural tanımaz tutumuna karşı dünyadan sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail'i değil; terörist dediği Filistinli örgütleri kınayarak İsrail'i korurken ABD işbirlikçisi Arap yönetimlerinin sus pus bir şekilde olayı seyretmektedirler" şeklinde tepki gösterdi. İktidara çağrıda bulunan Erdem, "AK Parti, MHP iktidarını Türkiye'nin İsrail'le olan bütün askeri, ticari, diplomatik ilişkisini kesmesi için gerekli bütün adımları atmaya çağırıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.