Hava Durumu

Bursa'da LYS heyecanı

Bursa'da Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) giren öğrenciler başarılı olmak için ter dökerken, sınavın bitmesini bekleyen aileler ise çocukları için dua etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da LYS heyecanı

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) saat 10.00'da başladı. 135 dakika süren sınavda öğrenciler kimya, fizik ve biyoloji testlerinin bulunduğu 90 soruyu cevaplayacak.
Üniversitenin kapılarını açmak için LYS'ye giren öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren okulların önünde toplanmaya başladı. Girişte adayların kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edildi. Sınav salonuna giren üniversite adaylarına, uymaları gereken kurallarla ilgili bilgi verildi.
Sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı sınav girişlerinde kız öğrencilerin takı ve tokaları alınırken, su şişelerinin üzerindeki kağıtlar da çıkarıldı. Çocukların heyecanlı olduğu görülürken, ailelerin de tedirgin bekleyişi başladı. Bazı vatandaşlar dışarıda Kur'an-ı Kerim okuyarak çocuklarını bekledi. Veliler öğrencilerden daha heyecanlı olduklarını belirtirken, çocuklarını imtihan bitene kadar bekleyeceklerini söyledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.