Hava Durumu

Bursa'da MEMUR-SEN'den Fransa'ya tepki

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v) Mustafa'ya ilişkin karikatürlere sahip çıkmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2020 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da MEMUR-SEN'den  Fransa'ya tepki

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasına Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı ve Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Gökhan Yünkül ve sendika üyeleri katıldı.

Yünkül, "Peygamberimize hakaret eden karikatürleri Fransa'da kamu binalarına yansıtan Macron, İslam karşıtlığını tırmandırmakta,kirli siyasi emelleri için ateşle oynamaktadır" dedi. İnsanların inançlarını hedef almak özgürlük değil,küstahlıktır diyen Yünkül, "Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi, o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir. Almanya'da cami baskını, Hollanda'da Gert Wilders'in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron'un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam'a ve peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.