Hava Durumu

Bursa’da şehir hayatından kaçanların adresi bakın neresi oldu

Her geçen sene binlerce insanın göç ettiği büyük şehirlerde bunalanlar stresten uzak kalmak için farklı yollara başvuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2014 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2014 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’da şehir hayatından kaçanların adresi bakın neresi oldu

Bursalılar şehrin merkezindeki gürültü kirliliğinden uzaklaşmak için köy hayatına yöneliyor. Kırsal kesimlerdeki yerleşim bölgelerine giden vatandaşlar, köy hayatındaki huzuru bulmak için uğraşıyor. Doğa ile baş başa kalmak için uzak mesafelere gitmeyi tercih etmeyenler ise şehir merkezlerinde bulunan hobi bahçelerine akın ediyor. Ellerine aldıkları kazma ve küreklerle kendi meyve ve sebzelerini yetiştiren vatandaşlar, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp hayatın tadını çıkarıyor.

Merkez Osmangazi ilçesinde, İstanbul yolu üzerinde bulunan hobi bahçeleri, iş yoğunluğundan ve şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin adresi olmayı sürdürüyor. 20 yılı aşkın süredir hizmet veren hobi bahçeleri, kiralama usulüyle vatandaşa tahsis ediliyor. Vatandaşlar, kendi bahçelerinde çok çeşitli ürünler yetiştiriyor. Hobi bahçelerinde aylık kira ise 160 lira.

“KAHVEHANE KÖŞELERİNDE VAKİT GEÇİRENLERE ACIYORUM”

Genellikle yaz mevsiminde tamamen dolan hobi bahçeleri, kışın da canlılığını koruyor. Şehrin ortasında köy hayatı yaşayan Bursalılar, kendi meyve sebzelerini kendi yetiştiriyor. Uzun bir süredir hobi bahçesinde kalan Kadri Duyur, burada huzurlu bir ortamın olduğuna dikkat çekti. Duyur, "Şehrin içinde 4 duvar içinde yaşamak istemeyen insanlar için ideal bir yer. Bedenen çalışıyoruz. Bu sayede kendimizi zinde tutuyoruz. Yemekten çok, domatesi dalında görmekten güzel bir şey yok. Kahvehane köşelerinde vakit geçirenlere acıyorum. Gazetemizi okuruz. Akşam oldu mu mangalımızı yakıp tabiatın tadını çıkarırız. Bundan daha güzel bir şey var mı? Apartmanlarda televizyona mahkum yaşıyoruz. Pırasa, lahana, marul, kereviz, soğan ve sarımsak üretiyoruz. Bahar ayı geldiğinde daha çok çeşit artıyor. Çocukluğumuzdan beri hayal ettiğimiz, annemizin ve babamızın memleketine gidip gördüğümüz şeyleri şu anda kendimiz yapıyoruz. Organik ürünleri kendimiz yetiştiriyoruz. Bundan daha güzel başka bir şey olamaz" dedi.

KENDİ SERASINI KURDU, KIŞ SEBZELERİ ÜRETİYOR

Şehir hayatından kaçmak için hobi bahçelerini tercih ettiklerini ifade eden Ömer Şenlik ise kahvehane köşelerinde vakit geçirmektense burada zaman harcamanın daha iyi olduğunu vurguladı. Şenlik, “21 yıldır burada kalıyorum. Buranın yerlisi gibi oldum. Hiçbir işim olmasa bile zamanımı güzel geçiriyorum. Seram da var. Kışlık olarak çok fazla sebze üretiyorum. Komşuluk burada çok iyi” şekilde konuştu.
Salih Sipahi ise organik tarım üretimi de yaptıklarını, şehirde köy hayatı yaşadıklarını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.