Hava Durumu

Bursa'da sporda şiddet konusunu ele alındı

Bursa'da yeni sezon öncesi sporda şiddet konusunu ele alan Bursa Emniyet Müdürlüğü, taraftar ve kulüp temsilcilerinin görüşlerini aldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürlüğü Ali Osman Kahya, sporda şiddetin mutlaka önlenmesi gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2012 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da sporda şiddet konusunu ele alındı
 
Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Spor Müsabakalarında Şiddete Etki Eden Faktörler ve Çözüm Önerileri" konulu panele Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın yanı sıra Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadri Şankaya, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bölükbaşı, Tofaş ve Oyak Renault kulüpleri temsilcileri, amatör kulüp yöneticileri ve taraftarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, konunun sadece Bursa ile ilgili olmadığını, bütün Türkiye’yi ilgilendirdiğini ifade etti. Şiddetin mutlaka önlenmesi gerektiğinin altını çizen Kahya, Mustafakemalpaşa ilçesinde bir büfenin yağmalanması sırasında büfe sahibinin saldırısı neticesinde bir Balıkesirspor taraftarının öldüğünü hatırlattı.

Herkesin konunun çözümü için bir şeyler yapması gerektiğine dikkat çeken Kahya, “Samimi olarak hepinizin görüşleri bizim için çok önemli. Bizimde hatalarımızı vardır. Bunları söylerseniz biz kendimizi düzeltmeye hazırız” dedi.

Toplantıda bir sunum yapan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Oktay Yıldızer ise şiddet yasasıyla ilgili Bursa’da geçen sezon 35 kişiye işlem yapıldığını ve bunların 25’ine spordan men cezası verildiğini kaydetti. Bursa’da oynanan maçlarda 14 deplasman takımı taraftarına da işlem yapıldığını söyledi. Bu sene küçük olaylar olduğunu ama çok ağır şiddet eylemi olmayan bir yıl geçirildiğini belirten Yıldızer, görüntülerle örnekler gösterdi.

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bölükbaşı ise kulüp olarak bu konuda sıkıntıları olmadığını bildirdi. Şampiyon olunan dönemde taraftarların fair play ödülüne layık görüldüğünü hatırlatan Bölükbaşı, "Bizim taraftarımız Türkiye’ye mal olmuş bir taraftar. Avrupa kupalarına gittiğimizde de adlarından söz ettirdiler. Zaman zaman şiddet görüntüleri oluyor. Bunlara biraz daha dikkat edeceğiz. Olumlu görüntüler bizi daha çok memnun ve mutlu ediyor. Biz örnek olacağımızı düşünüyoruz. Taraftarımızı çok seviyoruz. Taraftarımıza çok güveniyoruz. Bizleri şampiyon yapan, ardından üçüncü ve beşinci yapan da onlardır. İstedikleri zaman istedikleri şovu yapıyorlar, şiddet yapmıyorlar. Biz kendilerinden çok razıyız. Onlara çok çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.