Hava Durumu

Bursa'da turizm camiası Sena Kaleli'den özür bekliyor

Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç, CHP Milletvekili Sena Kaleli’nin mecliste yıllardır emek verdiği sektöre ve otogar camiasına karşı söylediği karalayıcı sözlere anlam veremediklerini belirterek, Sena Kaleli’nden talihsiz beyanlarını telafi edecek açıklamalar yapmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2013 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2013 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da turizm camiası Sena Kaleli'den özür bekliyor

CHP Milletvekili Sena Kaleli’nin Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan tartışmalara dikkat çekerek yaptığı açıklamada, otogar camiasını hedef alarak söylediği sözler, sektörde emek veren firma yetkililerinin tepkisine yol açtı. Milletvekili Sena Kaleli’nin sözlerine karşı sektörün 52. yıllık köklü firmalarından olan Pamukkale Turizm'in Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç, Milletvekili Kaleli'nin açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Sektörde birçok kademede çalışmış ve son olarak firmasını satarak sektörden ayrılmış CHP’li Sena Kaleli’nin, Meclis Genel Kurulu’na itibar kazandırmak isterken, yıllarca emek verdiği sektöre ve otogar camiasına karşı söylediği karalayıcı sözlere anlam veremediklerini ifade eden Özdalgıç, “Son 20 yılı üst seviyede yöneticilik olmak üzere, tam 38 yıldır otogar camiası içindeyim. Şehirlerarası ulaşım gibi çok önemli bir kamusal görevi ve hizmeti yerine getiren sektörümüzde, yüzlerce firmada emek veren ve alnının teriyle ekmek parası kazanan binlerce çalışan vardır.

Modern otogarların yapıldığı, yolculuk şartlarının iyileştiği ortamda her firma yoğun rekabet içinde müşteri memnuniyetine odaklanmış durumdadır. Sektörde faaliyet gösteren hemen bütün firmalar personellerini hizmet içi eğitimlere tabi tutmaktadır. Milletvekili Sena Kaleli’nin, Meclis Genel Kurulu için söylediği ve Meclis’e saygınlık kazandırmak adına verdiği örnekte, kendisini sürekli yenileyen sektörümüzü karalaması ve itham etmesi bizleri son derece üzmüştür. Kaldı ki ‘küfür ve şiddet ‘, sektörel bir mesele olmaktan çok toplumumuzun bir eğitim ve kültür meselesidir” dedi.

“SAMİMİ VE GÜLERYÜZLÜ OLMAK VAZGEÇİLMEZ KURALDIR”

Kendi firmasında genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanlığı da yapan Sena Kaleli’nin firmasını sattıktan sonra, yıllarca kazanç sağladığı sektöre bu tarz sözler söylemesine bir anlam veremediğini kaydeden Özdalgıç, “Bizim sektörümüzde, samimi ve güler yüzlü olmak vazgeçilmez kurallardandır. Yıllardır bu kural değişmeden, geleneksel hale gelmişken, kötü söz ve küfürlerin sabah akşam kol gezdiği bir ortam gibi gösterilmek başta 3 bin kişilik aile olan Pamukkale Turizm’in ve sektörün kabul edemeyeceği bir tutumdur. Benim gibi kendisi ile mesai arkadaşlığı yapmış ve kendisini yakından tanıyanların Kaleli’den beklediği, Maziye dönüp otogarda çalıştığı zamanları ve daha da önemlisi sektörde bulunduğu sürece kullandığı kibar sözlerini hatırlayarak, bu talihsiz beyanını telafi edecek açıklama yapmasıdır” diye konuştu.

SENA KALELİ NE DEMİŞTİ?

Meclis'teki küfürleşme tartışmalara tepkisini dile getirmek isteyen Sena Kaleli, "Otogarda bile bu kadar küfür duymadım" demişti
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.