Hava Durumu

Bursa'da uluslararası çalışan ATM çetesi şok baskınla çökertildi

ATM cihazlarına düzenek kurup vatandaşların kart bilgilerini kopyalayarak internet üzerinden Uzak Doğu ülkelerine gönderdiği ve buradan da kendi hesaplarına para aktardıkları iddia edilen suç örgütü çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2013 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2013 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da uluslararası çalışan ATM çetesi şok baskınla çökertildi

Örgütün telefon görüşmelerinde ATM'ye yerleştirdikleri cihaz için 'elma' şifresini kullandıkları belirlendi
Edinilen bilgiye göre Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; İstanbul, Bursa ve Antalya’da bazı bankaların ATM’lerine düzenek yerleştirildiği bilgisini aldı. Ekipler yaptıkları çalışmalar neticesinde ATM cihazlarına düzenek yerleştirdikleri öne sürülen ve aralarında 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu öğrenilen çete lideri Ahmet D., yöneticileri Kadir Ç. ve Bayram A. ile elemanları Recep P., Serhat T., Levent A. ve İdris B.'yi gözaltına alındı.

\"\"

KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ UZAK DOĞU ÜLKELERİNE GÖNDERMİŞLER

Zanlıların ATM’lere yerleştirdiği düzenekleri yurt dışından getirdiği öğrenildi. Zanlıların ATM cihazlarının kart takılan haznesine düzenek koyup bu cihazları kullanan vatandaşların kart bilgilerini kopyaladıkları anlaşıldı. Çetenin bu verileri internet üzerinden bir Uzak Doğu ülkesine göndererek hesaplardaki paraları boşaltıp kendi hesaplarına aktardıkları ortaya çıktı.

\"\"

"ELMA GELDİ Mİ?"

Çete şu ana kadar 136 vatandaşı mağdur ederken, hesaplardan şu ana kadar 65 bin lira çekildiği öğrenildi. Çete elemanlarının ATM cihazına yerleştirdikleri düzeneğe 'elma' adını verdikleri ve zaman zaman telefonda, ‘Elma geldi mi? Elmayı aldınız mı?’ şeklinde şifreli konuşmalar yaptıkları belirtildi.
Çete lideri olduğu öne sürülen 34 yaşındaki Ahmet D.’nin elemanlarına 3 ayda bir ev ve bir araba kazanacakları vaadinde bulunduğu ancak bu işe girdikleri 6 ay içinde toplam masraflar da dahil 65 bin lira dağıttığı ortaya çıktı.

9 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan ve 4 değişik suçtan sabıkalı Ahmet D. ile diğer çete elemanları, “Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, yönettikleri örgüt kapsamında banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirip başkalarına vermek” suçundan adliyeye sevk edildi.
 

\"\"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.