Hava Durumu

Bursa'daki bu fabrikada partilerin bayrakları yan yana üretiliyor

Yerel seçim öncesinde AK Parti 15 milyon, CHP 9 milyon ve MHP 6 milyon bayrak siparişi verirken, iktidar ve muhalefet partilerinin bayrakları aynı fabrikada üretiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2014 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2014 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki bu fabrikada partilerin bayrakları yan yana üretiliyor

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesi bayrak imalatçılarında telaş başladı. Seçime 2 ay kala bayrakçılar, siyasi partilerin bayrak talebine yetişmek için canla başla çalışıyor. Türkiye'deki bayrak üretiminin yüzde 90'ının yapıldığı Bursa'da bayrakçılar, gece gündüz çalışarak ürünlerini siyasi partilerin propaganda sürecine yetiştirmeye çalışıyor. Yerel seçimler öncesinde AK Parti 15 milyon, CHP 9 milyon ve MHP 6 milyon bayrak siparişi verdi.

Genellikle seçimlerden 6 ay önce bayrak telaşının başladığını belirten bayrakçılar, seçim maratonunun geç başlaması yüzünden soluksuz çalıştıklarını anlattı.

Bursa'da 21 yıldır bayrak üretimi yapan Selahattin Afşar, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin yanı sıra birçok siyasi partinin bayraklarını üretiyor. Yılbaşından bu yana aralıksız çalıştıklarını ifade eden Afşar, yoğun günler yaşadıklarını dile getirdi.

BAYRAK TELAŞI

Mahalli İdari Seçimlerinin Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Afşar, parti genel merkezleri ve il başkanlıkları vasıtasıyla gelen talepleri söz verdikleri güne yetiştirmeye azami gayret gösterdiklerini söyledi. Günlük 200 bine yakın bayrak üretebildiklerini kaydeden Afşar, 17 Aralık olayının kendilerini etkilediğine de işaret etti. Afşar, "Bu seçimde yoğunluk biraz geç başladı. 17 Aralık vakası bizi etkiledi. Çünkü biz normalde seçimden 6 ay önce işe başlardık. Herkes ekmeğini bu şekilde kazanırdı. Şu anda hareket yeni başladı. Seçime 2 ay var. Son 15 gündür bir hareketlilik var. Biz işletme olarak 10 milyona yakın bayrak üretmeyi planlıyoruz" dedi.

Bayrak yoğunluğunun asıl önümüzdeki aydan itibaren başlayacağını söyleyen Afşar şöyle devam etti:
"Parti genel merkezleri ve il başkanlıklarından bize talepler geliyor. Zamanın dar olması yüzünden geçen seçimlere göre bayrak üretimi biraz daha az. Türkiye çapında bayrak üretiminde iddialıyız. Şu anda gece çalışmıyoruz. Sadece gündüz çalışıyoruz. Tam mesai çalışıyoruz. Yoğunluk var. Daha önce seçim heyecanı vardı. Şu an yok. Bu belki çevremizdeki olumsuz olaylar komşu ülkelerdeki rahatsızlıklar etkiliyor olabilir. Aday tespit çalışmaları bazılarında tam kesinleşmedi. 18 Şubat'ta kesin şeklini alacak. Ondan sonra lider sahaya inecek. Sahaya indiği zaman bayrak tüketimi daha fazla olacak."

SİYASİ PARTİ BAYRAKLARI BURSA'DAN

Siyasi partilerin mahalli seçimler için kullanacağı bayrakların yüzde 90'ının Bursa'da üretildiğine dikkat çeken Afşar, "Önümüzdeki haftadan itibaren çok yoğun bir sürece giriyoruz. Bütün siyasi partilerin bayraklarını üretiyoruz. Şu anda burada olmayan partilerin bayraklarını da önümüzdeki hafta başlayacak. Türkiye'deki siyasi partilerin yüzde 90'ı Bursa'dan çıkıyor çünkü Bursa tekstil şehri. Bursa'da konfeksiyon ileride. Boyahaneler baskı konusunda ileride. Kesim konusunda iyiyiz" ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.