Hava Durumu

Bursa'daki minibüslerde yankesiciliğe son

Bursa'da, Kestel Minibüs Durağı'ndaki bütün araçlara takılan kameralar sayesinde minibüslerde yankesicilik gibi suçlar sona erdi. Kestel Minibüs Durağı, diğer duraklara örnek olacak bir projeye imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2013 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2013 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki minibüslerde yankesiciliğe son

Bursa'da, Kestel Minibüs Durağı'ndaki bütün araçlara takılan kameralar sayesinde minibüslerde yankesicilik gibi suçlar sona erdi.

Kestel Minibüs Durağı, diğer duraklara örnek olacak bir projeye imza attı. Durak'taki toplam 60 minibüse kamera takılarak araçların içi ve ön tarafında ne olup bittiği kaydediliyor. Kameralardan hem şoförler hem de yolcular memnun.

Duraktaki her minibüste iki kamera bulunuyor. Bu kameralar görüntüleri hafıza kartlarına kaydediyor. Her iki ya da üç günde bir hafıza kartlarından duraktaki ana bilgisayara aktarılan görüntüler kontrol ediliyor. Herhangi bir olumsuz olayda yetkililer de kameraların kaydettiği görüntüleri inceleyebiliyor.

Ayrıca GPR sistemiyle minibüsün güzergah dışına çıkma durumu da ortadan kalktı. Böylece araç sahipleri, minibüslerinin hangi güzergahı kullandığını ve kaç kilometre hızla gittiğini görebiliyor. Öte yandan minibüsün çalınması durumunda cihaz devreye sokularak aracın stop etmesi sağlanıyor. GPR sisteminden de aracın yeri tespit ediliyor. Bu sistem sayesinde hırsızlar kameralı minibüslerden uzak duruyor.

"KAMERA SAYESİNDE YOLCULARIN ŞİKAYETLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Durak idarecisi Ümit Alper, duraklarında 60 tane minibüs bulunduğunu ve bunların hepsinde kamera olduğunu ifade etti. Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek ve şikayetleri değerlendirmek için böyle bir uygulama yaptıklarını vurgulayan Alper, "Daha evvel müşteri şikayetini fazla iyi değerlendiremiyorduk. Şimdi bu uygulamada kamera sistemi vasıtasıyla her türlü şikayeti değerlendirebiliyoruz. Bu sistemden yolcular çok memnun. Şikayetçi bize arabanın plakasını söylüyor. Biz de kamera kayıtlarını inceliyoruz. Herhangi bir olay olup olmadığını belirliyoruz" dedi.

"MİNİBÜS ÇALINDIĞI TAKDİRDE SİSTEM ARACI STOP ETTİREBİLİYOR"

Sistemin çok işe yaradığını belirten Alper, "Mal sahibinin eskiden aracını şoföre verdiğinde gözü arkada kalıyordu ama şimdi bu sistem sayesinde mal sahibi evinde internetten bile aracının nerede olduğunu görebiliyor. Şoförün güzergah dışına çıkma ve yanlış bir şey yapma durumu ortadan kalktı. Şoförlerin seyir halindeki hareketlerini ve ne kadar hızlı gittiğini görüyoruz. Yolculardan bu konuda takdir alıyoruz. Minibüs çalındığı zaman onu stop ettirebiliyoruz. Araç hareket etmiyor ve olduğu yerde kalıyor. Sistemin maliyeti 100 bin TL'yi buldu" şeklinde konuştu.

Minibüsle devamlı yolculuk ettiğini söyleyen Fehim Çavuşoğlu, "Bu uygulamadan gayet memnunuz. Kamera sistemi sayesinde minibüslerde hırsızlık olmuyor, daha güvenli şekilde yolculuk yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yolculardan Vildane Güngör ise, "Devamlı bu minibüsü kullanıyorum. Şimdi kamera sayesinde daha güvenli yolculuk yapıyoruz. Önceden de iyiydi ama şimdi daha iyi oldu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.