Hava Durumu

Bursa’daki Yavuzselim olayları davasında flaş gelişme

Bursa’da geçen sene Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde bir kişinin ölümüyle neticelenen olaylarla alakalı haklarında dava açılan toplam 34 sanığın davasında karar, 4. yargı paketine takıldı. Kanundaki değişiklik sebebiyle sanıkların ek savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan 5 sanığın zorla getirilmesine karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2013 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’daki Yavuzselim olayları davasında flaş gelişme

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından kurulan Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma ve terör örgütü adına suç işleme” suçlarından 5 ila 23 yıl arasında hapisleri talep edilen toplam 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Savcının her bir sanık hakkında 8 yıla kadar hapis talep ettiği dava, 4. yargı paketindeki değişikliklere takıldı. Mahkeme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’ndaki değişiklikler sebebiyle sanıkların ek savunmasının alınmasına karar verdi.

BDP İl Teşkilatı yöneticileri Ayla Yıldırım ve Mehmet Dilek’in de aralarında bulunduğu 12 sanık, bugün tekrarar hakim karşısına çıktı. Haklarındaki iddiaları yalanlayan sanıklar, BDP’nin yürüyüşüne katıldıklarını, suçsuz olduklarını söyledi.

Mahkeme, savunmaları alınmayan 5 kişinin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
GEçen yıl ekim ayında merkez Yıldırım ilçesi Ulus Mahallesi’nde cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için yürüyüş yapmak isteyen BDP’li grup ile karşıt görüştekiler arasında çatışma çıkmış, olaylarda 31 yaşındaki İlker Kaya başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. 9 kişinin yaralandığı, 58 ev, iş yeri ve otomobilin zarar gördüğü olaylarda 2 yağma ve 2 de memura mukavemet suçu işlenmişti. 4 gün süren olaylar, bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve jandarma tarafından bastırılmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.