Hava Durumu

Bursa Emniyeti yılbaşı gecesinde alarma geçti

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri yılbaşı gecesinde alarma geçti.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2014 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2014 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Emniyeti yılbaşı gecesinde alarma geçti

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri Yılbaşı gecesinde alarma geçti. Bazı ekipler şehir merkezindeki trafik akışını yönlendirirken bazı ekipler de alkol ve emniyet kemeri uygulaması yaptı.

Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden Uludağ yolunda denetime çıkan ekipler, alkollü sürücülere 727 TL para cezası uyguladı. 0.99'un üzerinde alkollü çıkan sürücüler, tutanakla Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Bu sürücüler için Türk Ceza Kanunu'nun 179. maddesi kapsamında "Alkollü araç kullanarak can ve mal güvenliğini tehlikeye atmak" suçundan 4 bin 800 TL'ye kadar para cezası kesildiği öğrenildi.

Hal böyle olunca alkol kullanan araç sahipleri de tedbiri elden bırakmadı. Yeni yıla Uludağ'da girerken alkol kullanan sürücülerin, araçlarının direksiyonunun başına alkolsüz arkadaşlarını geçirdikleri gözlendi. Denetimleri yerinde bulan bir sürücü, "Çok haklı bir denetim, yollar öküz dolu" dedi. Alkollü olduğu için direksiyona arkadaşını oturturan Timuçin Kadı isimli sürücü, alkollü araç kullanmadığı için kendisini 'akıllı vatandaşım' diye tanımladı. Kadı, şunları kaydetti: "Alkol içtiğim için aracı arkadaşım kullanıyor. Akıllı vatandaşım ben. Hem kendime zarar vermiyorum hem topluma. Uygulama gayet başarılı. Arkadaşlarımla eğlendik. Alkollü sürücüler mantıklı olsun. Alkol kullanmasınlar, kullandıkları zaman direksiyona geçmesinler, kendilerine zarar vermesinler."

Bir sürücü de alkol almamasına rağmen güvenlik güçlerince çevirmede durdurularak alkol-metreyi üflemek için dua ettiğini söyledi. Yeni yıla Uludağ'da giren Ersin Yıldırım isimli sürücü, "Yukarıda jandarma çevirsin diye dua ettim, polis çevirdi. Yeni yıl herkese sağlık, esenlik, mutluluk getirsin. Başarı, kariyer getirsin. Uludağ'da girdik yeni yıla. Üflemek istedim, yukarıda istedim daha bunu. Alkol almadım. Normalde alıyorum denk geldiğimiz zaman da oldu ama bugün polis çevirsin de üfleyeyim dedim ya. Kırk yılda bir alırsın onu da çevirmeye denk getirirsin. Çok sevindim beni çevirmelerine" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.