Hava Durumu

Bursa için kuvvetli sağanak uyarısı! Bu gece saatlerinden itibaren...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Bursa için sağanak yağış uyarısı geldi. Bu gece saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2021 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa için kuvvetli sağanak uyarısı! Bu gece saatlerinden itibaren...

Marmara bölgesinin güney ve doğusunda bu gece kuvvetli sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bu gece saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir ile Bursa çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KONYA, KARAMAN, NİĞDE VE AKSARAY'DA SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 4 kent çevresinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ve kuzey kesimlerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmininde bulunuldu.
Bölgede hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği ifade edilen açıklamada, rüzgarın genellikle güney ve güneybatıdan orta kuvvette ve kuvvetli esmesinin beklendiği kaydedildi.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN DE UYARI GELDİ

Bursa Valiliği'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; 04.04.2021 Pazar günü gece saatlerinden itibaren Bursa çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2), sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Geçerlilik periyodu: 04.04.2021 00:00 - 05.04.2021 18:00

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.