Hava Durumu

Bursa için Meteoroloji uyarısı!

Bursa'da hava sıcaklığının düştüğü bugünlerde yeni hafta rüzgarla başladı. Sıcaklığın gün içerisinde en yüksek 8 dereceye kadar çıkması beklenirken, öğle saatlerinden itibaren Bursa'da yağış bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2019 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2019 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa için Meteoroloji uyarısı!

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Bursa yeni haftaya gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren rüzgarlı bir havayla uyandı.

Sabah saatlerinde 6 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı gün içerisinde 8 dereceye kadar yükselirken, yer yer yağmurlu bir hava görülecek.

Akşam saatlerine kadar etkisini gösterecek yer yer sağanaklar yarın da devam ediyor.

Bursa yeni yıla yağışlı olarak giriyor ve yeni yılın ilk günü de yer yer sağanak yağışlar görülecek. Perşembeden itibaren ise Meteorolojiden alınan bilgilere göre karla karışık yağmur görülecek.

İŞTE BURSA'DA BUGÜNÜN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İŞTE BURSA'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

YURTTA HAVA DURUMU

Son günlerde etkisini artıran yağışlı hava yurt genelinde görülmeye devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı; Antalya, Isparta, Burdur, Mersin, Adana Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde sağanak yağış etkili olacak. Marmara ve Kuzey Ege'de sabah saatlerinden itibaren fırtına etkili olurken; İstanbul'da hafta sonu etkili olan sağanak yağış etkisini sürdürüyor.

Hava durumuyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yurt genelinde etkili olan yağışlı havanın gün boyu sürmesi beklenirken; Meteoroloji'den pek çok il için kar yağışı, sağanak ve fırtına uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Artvin'in iç kesimleri hariç Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ülkemizin kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Antalya il geneli ile Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) sağanak, Antalya il merkezi ile Adana ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Konya ve Karaman çevreleri, Niğde'nin ve Kayseri'nin güneyi ile Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin 1000 metre üzeri rakımlı yerlerinde yoğun kar (20 cm. üzeri)şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.