Hava Durumu

Bursa Milli Eğitimi'nde yeni kriz kapıda

Bursa’yı yeni eğitim öğretim döneminde norm kadro sorunu bekliyor. Bazı okullara planlamadan açılan kadrolar, yine öğretmenleri vuracak. Eğitim Sen Bursa Şubesi konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2015 07:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2015 07:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Milli Eğitimi'nde yeni kriz kapıda
Bursa Milli Eğitimi’ni yeni eğitim öğretim döneminde norm kadro sorunu bekliyor. Bazı okullara planlamadan açılan kadrolar, yine öğretmenleri vuracak. İhtiyaç olmadığı halde kadro açılan bölümlere tayinler yapılırken, okullarda görev yapan öğretmenlere de yol göründü. 

Daha önce 4+4+4 ile kaosa sürüklenen eğitim sistemi, müdür atamalarında yaşanan karmaşa derken; şimdi de öğretmenlerin il içi tayinleri Bursa’da yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.  Mayıs ayının sonunda Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne bağlı olarak il içi yer değiştirmeleri yapılırken, Bursa’daki bazı okullara planlamadan açılan kadrolar, yine öğretmenleri vuracak. İl genelindeki bazı okullarda ihtiyaç olmadığı halde kadro açılan bölümlere tayinler yapılırken, okullarda görev yapan öğretmenlere de yol göründü…

İHTİYAÇ OLMADIĞI HALDE

Sabri Katırcı İlkokulu’na ihtiyaç olmadığı halde 5 tane sınıf öğretmeni gönderildi. Gönderilen sınıf öğretmenlerinin hizmet puanları yüksek olduğu için bu durumda okulda halihazırda eğitim veren 5 öğretmen de açığa çıkmış olacak. Pek çok okulda norm kadro fazlası öğretmenler ortaya çıkacak. Doburca Anaokulu’nda da fazladan sınıf öğretmeni kadrosu açılırken, Anadolu Erkek Lisesi’nde ise fazla olan matematik bölümüne yine fazladan kadro açıldı. 

ÖĞRETMENLER MAĞDUR 

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, “Bu durumda okullardaki hizmet puanı en düşük öğretmen açığa çıkmış olacak. Bunun yapılması ya kasıtlı ya da beceriksizlik. Bundan tam 1 yıl önce Milli Eğitim’den okullara gönderilen yazıda büyük müdür odaları bile sınıflara çevrilecek yazıyordu. Sabri Katırcı İlkokulu’nda öğrencilerin ders gördüğü sınıfı müdür odasına çevirdiler. Sınıf kapanınca alın size bir öğretmen fazlalığı daha” diye konuştu.

İPTAL BAŞVURUSU

Yeni eğitim öğretim döneminde pek çok öğretmenin mağdur olacağını belirten Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, il içi tayinlerde yapılan planlama hatasının faturasını öğretmenlerin ödeyeceğini söyledi. Atamaların iptal edilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuracaklarını belirten Özkılınç, konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etti. (Rabia DENİZ)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.