Hava Durumu

Bursa'nın barajları yüzde 100 dolu

Bursa'da şehrin su ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajlarında doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın barajları yüzde 100 dolu

Bursa'da yıl içinde yağan yağmur ve kar Bursa suyunu artırdı. Nilüfer ve Doğancı barajlarındaki doluluk oranlarının zirveye ulaşması herkesin yüzünü güldürdü. BUSKİ'nin yaptığı son yapılan ölçümlerde Nilüfer Barajı'nda doluluk oranı yüzde 99,9, Doğancı Barajı'nda ise 97'ye yükseldi. Barajlarda suyun yeterli düzeyde olması Bursalılar'ı da sevindirdi. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, su konusunda sıkıntı yaşamadıklarını belirterek iki barajın da doluluk oranının zirveye ulaştığını vurguladı. 85 milyon metreküp kapasiteye sahip barajların Bursa'nın su ihtiyacının yüzde 90'ını karşıladığını vurgulayan Çetinavcı, güzel bir sezonu geride bıraktıklarını, doluluk oranının yüzde 100'e yaklaşmasının bunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kar ve yağmurun yeterli düzeyde yağması sebebiyle barajların dolduğunu söyleyen Çetinavcı, insanlara suyun tasarruflu kullanmaları konusunda da uyarıda bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.