Hava Durumu

Bursa'nın idarecileri kentsel dönüşüm için toplanıyor

Bursa'nın acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getiren Vali Şahabettin Harput, "Trafik başlı başına bir mesele. Şehrin tarihi dokusu gölgede kalıyor. Deprem her zaman bir tehdit. Bunlar göz önüne alındığında kentsel dönüşüm kaçınılmaz. Bu yüzden şehrin tüm yetkilileriyle bir araya gelerek çalışmalara start vereceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın idarecileri kentsel dönüşüm için toplanıyor

Bursa'da kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu savunan Vali Şahabettin Harput, şehrin tüm yetkilileriyle bir araya gelerek kentsel dönüşümü masaya yatıracaklarını dile getirdi.


Bursa'da trafiğin de ciddi bir problem olmaya başladığına dikkati çeken Harput, "Bursa'mız kentsel dönüşüm konusunda hükümetin öncelik verdiği 5 şehirden birisidir. Ben kanunu, Bursa'nın çehresini değiştirecek önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. Bursa kimliği olan bir şehirdir. Bu kimliğin oluşmasında en önemli şey tarihtir. Tarih, çarpık yapıların arasında gölgede kalıyor. Mutlaka Bursa'ya tarihi kimliği iade edilmelidir. Yeşil Bursa'ya yeşil kimliği geri verilmelidir" diye konuştu.
Bursa'da trafik meselesinin ciddi boyutlarda olduğunun altını çizen Harput, "Kentsel dönüşümle insaların sokağa çıkmaktan çekinme duygusu giderilmelidir. Gerçekten su gibi akan bir trafiği kentsel dönüşüm ile şehrimize kazandırmalıyız. Tabii ki bütün bunlardan evvel, şehrimizin birinci derecede afet bölgesi olması kentsel dönüşümü kaçınılmaz kılıyor. Bununla birlikte şehrimizin mimari estetiği geri iade edilecektir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı da davet ettiğimiz bir toplantı tertip edeceğiz. Önümüzdeki hafta çarşamba günü yapacağımız toplantıda, bu konuyla ilgili şehrin tüm ileri gelenleri hazır bulunacak. Bu toplantıda, bu kanunun uygulanmasıyla ilgili bir başlangıç yapmak istiyoruz. Kentsel dönüşümün fiili başlangıcı olarak bir binayı da yıkacağız" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.