Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa'nın şeftali üretiminde Türkiye'nin lideri olduğunu söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 26.07.2012 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2012 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çelik, Bursa'daki şeftali üretimi hakkında açıklamalarda bulundu. Şeftalinin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Çelik, "TÜİK verilerine göre 2011 yılında Türkiye genelinde 418 bin 802 dekar alanda şeftali üretimi yapıldı. Toplam üretim 545 bin 902 ton olarak gerçekleşti. Bursa tüm üretimin yüzde 20'sine tekabül eden 74 bin 246 dekar alanda, tüm üretim alanının yüzde 18'ine tekabül eden 111 bin 704 ton üretimle yurt genelinde birinciliğini korudu. Valiliğinin himayesinde 2009 yılında başlatılan çalışma ile her yıl Bursa'nın bir simge ürünü belirlenerek yıl içerisinde belirlenen ürünle ilgili çalışmalar ve etkinlikler yürütülmekte. Bursa Valiliğince, 2012 yılı domates, biber ve şeftali yılı olarak ilan edildi. Şeftalinin marka değerinin yükselmesi, üretim kalitesi ve ihracat değerinin artırılması için bu kapsamda değişik etkinlikler ve çalışmalar yürütülmeye devam edecek" dedi.
Çelik, ayrıca bereketli toprakları, iklimi ve bilinçli üreticisi ile Bursa şeftali üretiminde marka olmaya devam edeceğini söyledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bursa şeftali üretiminde Türkiye lideri
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa'nın şeftali üretiminde Türkiye'nin lideri olduğunu söyledi.
Çelik, Bursa'daki şeftali üretimi hakkında açıklamalarda bulundu. Şeftalinin çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Çelik, "TÜİK verilerine göre 2011 yılında Türkiye genelinde 418 bin 802 dekar alanda şeftali üretimi yapıldı. Toplam üretim 545 bin 902 ton olarak gerçekleşti. Bursa tüm üretimin yüzde 20'sine tekabül eden 74 bin 246 dekar alanda, tüm üretim alanının yüzde 18'ine tekabül eden 111 bin 704 ton üretimle yurt genelinde birinciliğini korudu. Valiliğinin himayesinde 2009 yılında başlatılan çalışma ile her yıl Bursa'nın bir simge ürünü belirlenerek yıl içerisinde belirlenen ürünle ilgili çalışmalar ve etkinlikler yürütülmekte. Bursa Valiliğince, 2012 yılı domates, biber ve şeftali yılı olarak ilan edildi. Şeftalinin marka değerinin yükselmesi, üretim kalitesi ve ihracat değerinin artırılması için bu kapsamda değişik etkinlikler ve çalışmalar yürütülmeye devam edecek" dedi.
Çelik, ayrıca bereketli toprakları, iklimi ve bilinçli üreticisi ile Bursa şeftali üretiminde marka olmaya devam edeceğini söyledi.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR