Hava Durumu

Bursa siber hırsızların hedefinde

Antivirüs yazılım kuruşu ESET ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle yurt çapında düzenlenen Kurumsal Bilgi Güvenliği Toplantıları'nın son durağı Bursa oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa siber hırsızların hedefinde
ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, eskiden fiziksel yoldan yapılan sanayi casusluğunun artık internet üzerinden yapıldığını ifade etti. 

Siber hırsızların botnetler yardımıyla şirket verilerini hedef aldığını kaydeden Akkoyunlu, Bursa'nın sanayi merkezi olması nedeniyle hedef listesinde yer aldığını dile getirdi. 

Botnet'in zararlı yazılım bulaştırılmış ve bu sayede başkası tarafından kontrol edilebilen bir grup bilgisayar olduğunun bilgisini veren Akkoyunlu, ''Botnet üyesi olan bilgisayarlara ek zararlı yazılım yükleme imkanı sayesinde bot yöneticileri kredi kartı numarası, şifreler, şirket verileri veya firma ürünlerine ilişkin endüstriyel tasarımlar gibi çok özel bilgileri edinebilirler'' dedi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Akkoyunlu, botnetlerin özellikle korunmasız bilgisayarlardan ve sistem açıklarından faydalanarak bulaştığına dikkat çekerek, en çok KOBİ'lerin hedef alındığına işaret etti. 

Alev Akkoyunlu, ''Şirketlerde kullanılan tüm yazılımların güvenli ve yasal bir şekilde yüklenmiş olduğundan emin olmak önemli. Ayrıca işletim sistemi yamalarını güncel tutmak, sistem açısından hayati önem taşıyor'' diye konuştu. 

Suç Bilimleri Uzmanı İsa Altun ise, siber suçluların uluslararası çalıştığına vurgu yaparak, ''Bunlar olay mahalline kapıdan değil ekrandan giriyorlar. Buradan çalınan kredi kartı, bakıyorsunuz Güney Amerika'da Bolivya'da ya da Peru'da kullanılıyor. Böylece izini sürmek de neredeyse imkansızlaşıyor'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.