Hava Durumu

Bursa Tabip Odası taleplerini İl Sağlık Müdürü'ne iletti

Bursa Tabip Odası göreve yaklaşık 2 ay önce atanan Bursa İl Sağlık Müdür Fevzi Yavuzyılmaz'ı ziyaret ederek, taleplerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2020 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2020 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Tabip Odası taleplerini İl Sağlık Müdürü'ne iletti

Bursa Tabip Odası, Başkan Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, Genel Sekreter Ömer Levent Soydinç ve Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Karadağ'dan oluşan bir heyet ile Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Doç. Dr. Türkkan, bir önceki İl Sağlık Müdürü ile hiç iletişim kuramadıklarını hatırlatarak, İl Sağlık Müdürlüğü ile beraber çalışmaya, katkı sunmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. Başkan Türkkan, ziyaretlerinin ana gündeminin COVİD-19 aşıları olduğunu, işyeri hekimlerinin, sadece muayenehanede çalışan hekimlerin ve emekli olup hiçbir yerde çalışmayan meslektaşlarının aşıya ulaşamayacaklarını, onların da aşılanması gerektiğini ve bunun için İl Sağlık Müdürlüğünün öncelik listesine bu grupları da katması gerektiğini söyledi. Buna karşılık İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuzyılmaz, Bursa Tabip Odası'nın bu talebinin çok yerinde olduğunu ve bunun için elinden geleni yapacağına söz verdi. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, COVID-19 aşısının çok kısa süre içerisinde mümkün olduğu kadar çok kişiye yapılacağını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: "COVID-19 aşısını 3 gün içerisinde yapıp bitirmeyi planlıyoruz. Sağlık çalışanlarına birimlerinde uygulayacağız. Vatandaşlara ise aile hekimleri aracılığıyla bunun yapılması planlanıyor. Ama uygulamanın ayrıntıları henüz netleşmedi."

COVID-19 aşısı için ayrıntılı planlama gerekiyor

Türkkan, aşılama ünitelerinden birisinin de Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'nde kurulabileceğini, burada, tüm akademik oda üyelerine COVID-19 aşısının yapılabileceğini ve Bursa Tabip Odası'nın bu süreçte yer alabileceğini vurguladı. Türkkan, COVID-19 aşının dağıtımının ve uygulanmasının şimdiden ayrıntılı olarak planlanması gerektiğini vurguladı. BTO Başkanı Türkkan, ziyaretteki diğer gündem maddesinin, Beyaz Kod veren doktorların adres bilgilerinin, şikayet edilene ulaşmasının önüne geçilmesi olduğunu dile getirdi. Bir meslektaşlarının sırf bu yüzden şikayetinden vazgeçmek zorunda kaldığını belirten Dr. Türkkan Odanın konuya ilişkin yazışmaları yaptığını, İl Sağlık Müdürlüğünün de bu konunun çözümünde rol almasını talep ettiklerini sözlerine ekledi. Dr.Yavuzyılmaz, çözüm için sorunu not ettiğini ve ilgileneceğini belirtti.

Olumsuz kanaatleri kabul etmiyoruz

Ziyarette söz alan Genel Sekreter Dr. Ömer Levent Soydinç, toplumda Tabip Odaları ile ilgili yaratılmaya çalışılan olumsuz kanaati kabul etmediklerini, hekim hakları ve halk sağlığı için çabaladıklarını ve bunun için Müdürlük ile işbirliğine hazır olunduğunu belirtti. İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz, Bursa Tabip Odası'na kapısının her zaman açık olduğunu, kendisinin de bir hekim olarak Oda üyesi olduğunu belirterek, diyaloğun önemini vurguladı. Güncel Covid-19 pandemisi konuşulurken Dr. Yavuzyılmaz, son zamanlarda vaka sayılarında azalma olduğunu söyledi. Dr. Yavuzyılmaz, insanların verilen ilaçları kullanmamasından yakındı ve "Vatandaşlar kulaktan dolma bilgilerle verilen ilaçları kullanmıyor. Bu yüzden ağır hasta sayısında artış olduğunu görüyoruz." dedi. Başkan Türkkan, aşı ve ilaç reddinin sorun olduğunu, hastaların ilaçları karıştırmaları nedeniyle verilen ilaçları almadığını ve Bursa Tabip Odası'nın bu konuda halkı bilgilendirmek için açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.