Hava Durumu

Bursa Uludağ'da sezon uzadı, hafta sonu yoğunluk arttı!

Kış turizminin gözde merkezi Uludağ'da kayak sezonu Mart ayı sonuna kadar uzatıldı. Öte yandan güneşli havanın da etkisiyle pistler doldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2021 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ'da sezon uzadı, hafta sonu yoğunluk arttı!

Otellerde konaklayanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu Uludağ'da tatilciler karın keyfini çıkarıyor.

"Oteller Bölgesi"ndeki pistlerde tatilciler kayak, kızak ve snowboard yapıyor. Ayrıca kar motoru gezintileri düzenleniyor.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 9, en yüksek 1 derece olduğu bölgede kar kalınlığı 110 santimetre ölçüldü.

Jandarma ekipleri ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tatilcileri zaman zaman anonslarla maske ve mesafe konusunda uyarıyor.

- "Uludağ'da olmak çok keyifli. Pistler çok güzel"

Hafta sonu tatili için Uludağ'a gelen Mine Öz,burada iyi vakit geçirdiklerini söyledi.

Güzel havanın keyfini çıkardıklarını belirten Öz, "Hafta sonu yasaklarında burada vakit geçirip, tatil yapmak istedik. İnanılmaz keyif alıyoruz. Uludağ'da olmak çok keyifli. Pistler çok güzel. Snowboard yapıyoruz. Yapılan hizmetler çok güzel. Huzurlu bir tatil geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Müge Öz de kardeşiyle beraber karın keyfini çıkardıklarını vurgulayarak, "Uludağ'da hem kayak yapıyoruz hem de doğayla baş başa huzurlu vakit geçiyoruz. Eşsiz bir manzaraya sahip Uludağ. Burada olmak bizi mutlu ediyor." dedi.

SEZON UZADI

Geçtiğimiz hafta Marmara'yı etkisi altına alan kar yağışı Uludağ'da etkili oldu. Zirvede kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı. Pistlerin karla dolmasıyla birlikte otelciler kayak sezonunu Mart başında kapanması beklenen kayak sezonunu Mart sonuna kadar uzattı.

Uludağ bu sezon başta körfez ülkeleri olmak üzere Rusya ve Orta Doğu ülkelerinden gelen çok sayıda yabancı turiste ev sahipliği yaptı. Otellerin doluluk oranı yüzde 100'e varırken tatilciler pandemi kurallarına dikkat ederek kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Uludağ'da otel yöneticisi Yunus Öncü, "Otellerdeki doluluk oranın yüzde 100 olduğunu belirterek, "Pandemi kuralları çerçevesinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Pistlerdeki kar kalınlığı 1.5 metreye ulaştı. Bu nedenle kayak sezonunu Mart ayı sonuna kadar uzattık. Tüm kayak severleri Uludağ'a bekliyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.