Hava Durumu

Bursa Uludağ'da yarılyıl tatilinin son gününde yoğunluk

Kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ'da yarıyıl tatilinin son gününde pistler doldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2021 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2021 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ'da yarılyıl tatilinin son gününde yoğunluk

Otellerde konaklayanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu Uludağ'da, tatilciler dün akşamdan itibaren etkisini artıran karın keyfini çıkarıyor.

Sömestır tatilinde daha fazla ilgi gören "Oteller Bölgesi"ndeki pistlerde tatilciler kayak, kızak ve snowboard yapıyor. Ayrıca kar motoru gezintileri düzenleniyor.

Jandarma ekipleri ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tatilcileri zaman zaman anonslarla maske ve mesafe konusunda uyarıyor.

Bursa Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 14, en yüksek sıfırın altında 7 derece olduğu bölgede kar kalınlığı 62 santimetre ölçüldü.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI YARIM METREYİ GEÇTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlerdir yapılan uyarıların ardından Bursa'da da kar yağışı dün geceden beri etkisini sürdürüyor.

Aralıklarla yağan kar yağışı öğle saatlerinden sonra şiddetini arttırdı. Kent merkezinde sadece çatı ve araçların üzeri karla kaplanırken, Uludağ'da kar kalınlığı yarım metreyi geçti.

Hafta başından itibaren daha da etkili olması beklenen kar yağışına karşı belediye ekipleri seferber oldu. İlçe belediyelerinde oluşturulan ekipler, 24 saat teyakkuzda bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.