Hava Durumu

Bursa yeni bulvarına kavuşuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-İzmir yoluna alternatif olarak yaptırılan Soğanlı 30 Metrelik İmar Yolu’nda, yaya kaldırımı düzenleme çalışmaları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2013 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa yeni bulvarına kavuşuyor

Başkan Altepe, güzergah üzerinde kalan son 4 binanın yıkım çalışmaları devam ederken, ana hatları ile ortaya çıkan yolun yaya kaldırımlarıyla ilgili imalatlara hız verildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem Bursa’ya kazandırılan 410 kilometrelik yol arasında yer alan ve Ankara-İzmir yolunun yükünü önemli ölçüde azaltacak olması nedeniyle büyük önem taşıyan Soğanlı 30 metrelik imar yolunda çalışmalar son aşamaya geldi. Yalova yolu - Sırameşeler arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik güzergah üzerinde yer alan 245 binadan 241’i yıkılırken, kalan 4 bina ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Güzergahtaki altyapı çalışmaları da tamamlanırken, yaya yolları ve tretuvar düzenleme çalışmaları da Yalova yolu giriş tarafından başlatıldı.

Ankara - İzmir yoluna önemli bir alternatif olan 30 metrelik yolda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yeni açtıkları yolun ulaşım kolaylığı yanında bölgeye çağdaş bir görünüm de kazandırdığını ifade eden Başkan Altepe, "Yeni açtığımız yol artık Yalova yoluna bağlandı. Altyapı çalışmaları bitti. Şimdi tretuvar ve refüj düzenleme çalışmalarını başlattık. Daha önce 5-6 metrelik dar sokakların bulunduğu bölge modern bir bulvara kavuşmuş oldu. Kalan 4 binanın da yıkılmasının ardından yolu kısa zamanda hizmete açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.