Hava Durumu

Bursalı kadın avukatın cenazesinde babasının feryadı yürek dağladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatildeyken, konakladığı otel odasında ölü bulunan hakim adayı 26 yaşındaki Didem Yaylalı’nın cenazesi Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Merkez Camisi’nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Tabutuna gelinlik ve hakim cüppesi konulan Didem'in, Uludağ'da görev yapan babası Astsubay Yaşar Yaylalı, kızının katilinin HSYK ve Adalet Akademisi Başkanı olduğunu iddia ederek, "Benim serçemi kargalar yedi" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2013 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2013 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı kadın avukatın cenazesinde babasının feryadı yürek dağladı

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde tatildeyken kaldığı otel odasında, ilaç içip alkol alarak intihar ettiği ileri sürülen ve yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınan hakim adayı Didem Yaylalı’nın cenazesi dün akşam saatlerinde Bursa’ya getirildi. Yakınlarının gözyaşları içerisinde Mezarlıklar Şube Müdürlüğü Morguna konulan Didem Yaylalı’nın cenazesi bugün merkez Osmangazi İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Merkez Camii’ne getirildi. Cenazede anne emekli hemşire Şamile Yaylalı ve ablası Dilek Gonca yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilebildi.

"1,5 YILDIR ÇAYCI GİBİ KULLANDILAR"

Uludağ’daki Orduevi'nde elektrik teknisyeni olarak görev yapan Astsubay Yaşar Yaylalı, kızının ölümünden, hakim olarak atamasını yapmayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Adalet Akademisi yetkililerini sorumlu tuttu. Astsubay Yaylalı, kızının intihara sürüklendiğini ileri sürerek şunları söyledi:

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bu çocuğun katilidir. Adalet Akademisi Başkanı bu çocuğun katilidir. İki hafta önce çocuğumu çağırarak 'Gelsin elimi öpsün, affedeyim' diyen Adalet Akademisi başkanıdır. Çıksın açıklama yapsın. Her şeyi kişiselleştirdiler. 26 yaşındaki çocuğun hayatıyla oynadılar. 1.5 yıldır çocuğu Adalet Bakanlığı’nda çaycı gibi kullandılar. Evet kızım intihar etti. Fakat onu intihara sürükleyenler o HSYK, Adalet Akademisi, Adalet Bakanı ve müsteşardır. Gerekli duyduğunuz her bilgi ve belgeyi ben size vereceğim."

BEDDUA ETTİ

Kendilerine bu acıyı yaşatanların da aynı acıyı yaşamasını istediğini söyleyen baba Yaşar Yaylalı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah bugün mutlulardır. Amaçlarına ulaşmışlardır. Akşam eve gittiklerinde çocuklarıyla inşallah oturmaya vicdanları el veriyordur. İnşallah oturamazlar. Benim yaşadığım acının 500 katını Allah onlara inşallah yaşatır. Bugünün makamlarına ben belki müdahale edemeyebilirim. Gücüm yetmeyebilir. Ama Allah nezdinde o makamlara hesap sorulacaktır. O Adalet Akademisi Başkanı'nı, Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Benim yaşadığım acının 500 katını Allah onlara yaşatsın. Kendilerine Allah bir şey vermesin, çoluklarına çocuklarına versin inşallah. Bir vatanın evladı böyle harcanamaz. Benim serçemi kargalar yedi arkadaşlar, kargalar yedi. Bunları yazın."

'BENİM KIZIM BUNU HAKETMEDİ'

Kızının 18 yıldır sabahlara kadar ders çalıştığını söyleyen baba Yaşar Yaylalı, "Ne için? Bu devlete, bu millete faydalı olmak için. Son aşamaya geldi. Ama bazı kafaları, bazı zihniyetleri aşamıyor. Kafası farklı diye, beyni farklı diye, farklı düşündüğü için, farklı yaşıyor diyor, farklı giyiniyor diyor insanlar bir yere getirilmiyor. Kendileri çok iyi, çok namuslu, Allah onları bildiği gibi yapsın. Ne diyeyim" dedi.

Hakim adayı kızının ölümüyle ilgili söylenenlerle ilgili HSYK’nın sitesine bir açıklama konmadığını söyleyen Yaşar Yaylalı, " Bir açıklama bekliyorum. Adalet Bakanlığı’ndan bir açıklama bekliyorum. O makamlara belki ben yetişemeyebilirim ancak Allah’ın makamında onlar hesap verecektir. Ama bu dünyada yaşadığım sürece o makamlardaki insanlarla baş etmek benim boynumun borcu olsun. Benim kızım bunu hak etmedi" diye konuştu.

'SERÇEM BENİ BIRAKIP NEREYE GİDİYORSUN?'

Cuma namazının ardından cenaze namazı kılınan Didem Yaylalı’nın tabutu omuzlarda taşınarak cenaze arabasına konuldu. Bu sırada genç kızın annesi Şamile Yaylalı "Serçem beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek gözyaşı döktü.

Didem Yaylalı’nın cenazesi, aynı mahallede bulunan Mutlular Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.