Hava Durumu

Bursalı kadınlar iletişimde uzmanlaştı

Bursa Kent Konseyi (BKK) Kadın Meclisi, kadınlara yönelik “etkili iletişim teknikleri” semineri düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı kadınlar iletişimde uzmanlaştı

Bursa Kent Konseyi ofislerindeki toplantının açılışında konuşan Kadın Meclisi Başkanı Sarıbıyık, kadınların her alanda kendilerini geliştirebilmesini arzuladıklarını söyledi. Sarıbıyık, bu tür toplantılar yaparak hemcinslerinin tecrübelerinden istifade ettiklerini ifade etti.

Ayna Danışmanlık’tan İnci Aktaş ve Özlem Aktaş, etkili iletişim teknikleri konusunda kadınlara bilgiler verdi. Araştırmalara göre iletişimde kelimelerin sadece yüzde 7 paya sahip olduğunu anlatan Özlem Aktaş, “Ses tonu ve tonlamanın pay ise yüzde 38’dir. Bu sonuç, doğru iletişim kurabilmekte güzel konuşmanın ve diksiyonun önemini gösteriyor. Hem özel yaşamımızda, hem iş hayatımızda kendimizi daha iyi ifade edebilmek için kelimeleri nasıl kullandığımız, doğru vurgu ve tonlama yapmamız önemlidir. Yani başarılı olmak istiyorsak diksiyonumuza önem vermeliyiz. Diksiyonu iyi olan bir birey ifadeleri daha doğru bir şekilde anlatabilir” dedi.
Eğitmen İnci Aktaş ise, insanların en büyük korkusunun topluluk önünde konuşmak olduğunu dile getirdi.

Birçok insanın konusunda uzman olmasına rağmen topluluk önünde konuşmaktan çekindiğini söyleyen Aktaş, “Herkesin anlatacağı çok şey vardır. Uzmanlık alanında bir şey anlatması istendiğinde çevresindekilerin ufkunu genişletebilir. Ancak topluluk önünde konuşmak onları çok korkutur. Çok zeki, bilgili ve konuşkan insanların birkaç kişi arasında fikirlerini rahatlıkla paylaşırken, bir düzine insanın karşısına çıktıklarında dehşete düştükleri doğrudur. Topluluk önünde konuşma becerisi eğitim ve pratikle kazanılabilir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.