Hava Durumu

Bursalı sinemacılar çekimlere başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Sinemaya Seyirci Kalmayacağız’ fikrinden hareketle Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği ‘Karagöz Sinema Atölyesi’ne ilgi her geçen gün artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2012 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2012 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalı sinemacılar çekimlere başladı

Şehir İnsanı ve Yerel Yönetim birlikteliğinin en güzel örneklerinden biri de “Karagöz Sinema Atölyesi” Bursa’nın markalaşmasına sinema dili ile katkıda bulunmak için kuruldu. Uzman öğretmenlerin rehberliğinde Karagöz Sinema Atölyesi teorik ve uygulamalı dersler, kısa sürede kısa filmlerle zenginleşti. Danışmanlığını usta Senarist-Yönetmen İsmail Kılıçarslan, koordinatörlüğünü Gençağa Yiğitoğlu’nun yaptığı atölyenin senaryo bölümünde eğitim alan Bursalı kursiyerler, kamera önünde oyunculuk eğitimi alıyorlar. Eylül ayı itibariyle yeni dönemine muhteşem bir organizasyonla başlayacak olan Karagöz Sinema Atölyesinin Orhaneli Firuz bey, İznik Müşkule, Mudanya, Gölyazı, Misi köyü, Muradiye Külliyeleri, Atatürk Stadı, Botanik Park gibi Bursa’nın farklı mekanlarında yapılan çekimlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bursasporlu bir gencin sevdasını konu alan ‘ruhun yeter’, bir karagöz ustasının aynı mesleği paylaşan Yunanlı başka bir karagöz ustasıyla yaşadığı macerayı anlatıyor.

Çekimleri yakından takip eden kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürü Hüseyin Toprak yaptığı açıklamada, Karagöz Sinema Atölyesi’nin zamanla sinema dünyasının en önemli eğitim mutfaklarından biri olacağını vurguladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.