Hava Durumu

Bursalılar 19.19'da balkonlarında tek yürek oldu!

Bursa'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar saat 19.19'da evlerinin balkonlarına çıkarak belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'na eşlik ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursalılar 19.19'da balkonlarında tek yürek oldu!

HABER | Merve ÖZDEMİR

Bursa'nın tüm ilçelerinde birçok Bursalı vatandaş balkonlarına çıkarak İstiklal Marşını coşkuyla okuyarak, 19 Mayıs'ta tek yürek oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DÜN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Bu sene Coronavirüs salgını nedeniyle resmî tören ve kutlamaların yapılamadığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na yönelik dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklamada bulunmuştu. Erdoğan açıklamasında , "Yarın saat 19.19'da tüm stadlarımız aydınlatılarak İstiklal Marşı yayını yapılacaktır. Milletimizi evlerinin balkonundan, pencerelerinden İstiklal Marşı'nı okumaya davet ediyoruz" dedi.

Bu çağrıya Bursalılar da uydu. Bursa'nın Gemlik ilçesinde de saatler tam 19.19 u gösterirken vatandaşlar balkon ve camlarından İstiklâl Marşı'nı okuyarak alkışlarla bayramı kutladı.

Orhangazi'de vatandaşlar 19.19'da evlerinin camlarına ve pencerelerine çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Korona Virüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 19 Mayıs kutlamalarının yapılamadığı bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm vatandaşları saat 19.19'da evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden İstiklal Marşı okumaya çağırdı. Orhangazi'de de vatandaşlar camlara ve balkonlara çıkarak ellerinde bayraklarla belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'na eşlik ettiler. Vatandaşlar, ardından kendi imkanları ile çaldıkları müziklerle 19 Mayıs coşkusunu yaşadılar.

NİLÜFER 19.19'DA BALKONLARA KOŞTU

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği etkinlikler vatandaşlara bayram sevinci yaşattı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan Nilüferliler, Nilüfer Belediyesi'nin gezici otobüslerde düzenlediği konserleri balkonlarından ve camlarından izledi.

Nilüfer'de Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen vatandaşlar gün boyu bayram coşkusu yaşadı. Nilüfer Belediyesi'nin özel olarak giydirilmiş iki otobüsünde yapılan canlı müziklerle halk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Otobüslerden birinde Nilüfer Bando vardı. Bando, çaldığı marş ve şarkılarla balkonlarına ve pencerelerine çıkan Nilüferliler'e keyifli anlar yaşattı. Bando ile birlikte Nilüfer'i gezen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ile birlikte vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Erdem, Yüzüncüyıl Mahallesi Prof. Dr. Erdal İnönü Caddesi boyunca yürüyerek vatandaşların balkonlardan taşan bayram coşkusuna ortak oldu.

Nilüfer Belediyesi'nin diğer otobüsünde ise "O Ses Türkiye Yarışması"nın birincisi Alkan Dalgakıran ve orkestrası yer aldı. Nilüfer'in çeşitli mahallerinde sokak sokak dolaşarak mini konserler veren Dalgakıran ve ekibi, müzikleriyle coşkuyu zirveye taşıdı. Vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle balkonlarından 19 Mayıs coşkusuna eşlik etti. Gün boyu iki otobüste de zaman zaman yer alan Başkan Turgay Erdem, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı'nı salgının gölgesinde kutladıklarını, ancak gençlere adanan bayramın coşkusunu her zamanki gibi en üst noktada yaşadıklarını söyledi.

Başkan Erdem, gün boyu süren sokak etkinliklerinin ardından saatler 19.19'u gösterdiğinde bütün Türkiye ile ve balkonlara çıkan vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı'nı okumak üzere Nazım Hikmet Kültürevi önüne gitti. Burada CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan da Turgay Erdem'e eşlik etti. Saatler 19.19'u gösterdiğinde Turgay Erdem ve CHP Bursa Milletvekilleri bütün Türkiye ile aynı anda İstiklal Marşı'nı okudu. Bütün ulusun ve gençlerin bayramını kutlayan Başkan Erdem, "19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür. 101 yıl önce bugün bağımsızlık ateşini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz. Daha nice yıllar da izinde olacağız. Sokağa çıkamasak da bayram coşkumuzu balkonlarda paylaşmak istedik. Bandomuz ve diğer etkinliklerimizle bugünün coşkusunu vatandaşlarımıza hissettirmek istedik ve çok da güzel oldu" dedi.

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI 19.19'DA İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saat 19.19'da balkonlarından İstiklal Marşı okuyan vatandaşlara eşlik etti.

Türkiye'nin 81 ilinde milyonlar, 19 Mayıs Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu balkonlarda kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 19.19'da evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşların bu coşkusuna Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ortak oldu. Osmangazi Belediyesi'nin Hamitler Mahallesi'nde yeni hizmete açtığı Şehit Salih Altun Parkı'na gelen Başkan Dündar, balkonlardaki vatandaşları selamladı. Saatler 19.19'u gösterdiğinde tüm yurtta olduğu gibi Başkan Dündar ve vatandaşlar, İstiklal Marşı'nı hep birlikte okudu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, koronovirüs önlemleri kapsamında alanlarda kutlanamayan 19 Mayıs coşkusunun balkonlara taşındığını söyledi. Vatandaşların bayramını tebrik eden Dündar, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Kadir Gecemiz mübarek olsun. Bizlerin dayanışması ile insanlığın yaşamış olduğu korona virüs salgınını inşallah yeniyoruz. Bunu devletimizin aldığı kararlara ve yaptığı mücadeleye vatandaşlarımızın uymasıyla başarıyoruz. 23 Nisan'ı aynı bu şekilde balkonlarımızdan kutlamıştık. Şimdi de 19 Mayıs'ı aynı şekilde kutluyoruz. İnşallah, Ramazan Bayramı sonrası kısıtlamalar sona erer. Vaziyet de buu gösteriyor. İnşallah, bayram sonrası bu salgın hastalığı yenerek, tekrar parklarımıza ve meydanlarımıza kavuşacağız. Bayramlarımızı yine hep birlikte kutlayacağız. Kadir Gecemiz mübarek olsun. İnşallah bayrama da bu şekilde coşkuyla kavuşuruz" dedi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ellerindeki bayrakları sallayan vatandaşlar, program için Başkan Dündar'a teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.