Hava Durumu

Bursaspor'da kötü gidişe dur denildi

Süper Lig’in ikinci yarısına Eskişehirspor galibiyetiyle başlayan ancak ardından gelen 3 karşılaşmada 2 yenilgi, 1 beraberlik alan Bursaspor, taraftarının itici gücüyle Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti, puanını 31'e yükseltti. Daha önce Galatasaray ve Karabükspor'da olduğu gibi yine bayanların izlediği üçüncü maçını da kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2014 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2014 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'da kötü gidişe dur denildi

Bursaspor, kadın ve çocuk taraftarlarının büyük desteğiyle oynadığı karşılaşmada Çaykur Rizespor’u 2-0 mağlup etti ve moral buldu. Karşılaşma orta saha mücadelesi şeklinde başladı. İlk dakikalarda Ferhat ve Caja ile etkili olan Yeşil Beyazlılar 23. dakikada aradığı golü buldu. Caja’nın mükemmel pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Belluschi çok şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. Golün ardından kontrollü oyununa devam eden Timsah, duran toplardan etkili olmaya çalıştı. Maçın ilk yarısı 1-0’lık skorla sona erdi.

SERCAN HAREKETLENDİRDİ

Maçın ikinci yarısına Çaykur Rizespor etkili başlarken, Cernat ile pozisyonlardan yararlanamadı. Yeşil Beyazlılar Sercan Yıldırım’ın sakatlanan Volkan Şen’in yerine oyuna girmesiyle art arda pozisyona girmeye başladı. Timsah, 67.dakikada skoru 2-0’a getirdi. Sercan Yıldırım’ın mükemmel pasında Fernandao topla buluşurken vuruşunu kaleci Serkan çeldi. Dönen topa Brezilyalı forvet tekrar vururken Oboabona’ya çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu. İlerleyen dakikalarda Yeşil Beyazlılar yine kontrollü oyununa devam ederken, maçtan da 2-0’lık sonuçla galip ayrıldı.

BÜYÜK REVİZYON

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum kötü gidişin devam etmesinin ardından kadroda değişikliğe gitti. Beşiktaş karşılaşmasında ilk 11’de forma giyen Michael Basser, Colin Kazım, Bekir Yılmaz, Stanislav SestakAlman çalıştırıcı tarafından tercih edilmezken, Serdar Aziz de kart cezası sebebiyle oynayamadı. Yeşil Beyazlılar’da 11’de İbrahim Öztürk, Taye Taiwo, Volkan Şen ve Renato Caja Daum tarafından 11’e seçilen isimler oldu.

ŞAMİL ÇİNAZ AYAĞININ TOZUYLA

Dedesi Naci Arslan’ı kaybeden Şamil Çinaz, cenaze için gittiği Ankara’dan öğleden sonra helikopterle Bursa’ya geldi. Çinaz ayağının tozuyla karşılaşmaya çıktı ve ilk 11’de kendine yer buldu.

CAJA'DAN BİR İLK

Bursaspor'da sezon arasında kadroya katılan oyuncu ilk kez bir lig maçında 11'de sahaya çıktı. Caja daha önce kupada iki karşılaşmada 11'de sahaya çıkmıştı. Renato Caja mücadelenin ilk golünde asist yaparak oynadığı 3.karşılaşmayı da boş geçmedi.

TEPKİYE ANLAM VEREMEDİM

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum maçın ardından yaptığı açıklamada kadın ve çocuk taraftarların ‘yönetim istifa’ tezahüratına anlam veremediğini söyledi. Stadı dolduran Yeşil Beyazlı taraftarların takıma büyük destek verdiğini ancak tepkiye anlam veremediğini belirtti.  Karşılaşma ile ilgili de yorumda bulunan Alman çalıştırıcı, zor bir maça çıktıklarını ve kazandıkları için mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

KAPTAN COŞTU

Bursaspor’un kaptanı İbrahim Öztürk, Serdar Aziz’in yokluğunda forma şansı bulurken, performansıyla büyük beğeni topladı. Kaptan İbrahim yerinde müdahaleleriyle birçok pozisyonu başlamadan bitirdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.