Hava Durumu

Bursaspor'dan Batalla'ya ceza üstüne ceza

Arjantinli futbolcuyla ipler iyice gerilirken, kesilen cezaların toplamı 920 bin TL'ye ulaştı. Batalla ise bu konuda geri adım atmayacağını avukatları aracılığı ile hazırlattığı savunma dosyasıyla kanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor'dan Batalla'ya ceza üstüne ceza

Bursaspor, Pablo Martin Batalla'ya çıkmadığı her antrenman başına 25 bin TL para cezası veriyor. Şu ana kadar ulaşan rakam izinsiz basın açıklamaları da dahil olmak üzere toplam 920 bin TL. Kulüp disiplin talimatnamesine göre yapılan bu uygulamadaki rakamlar sezon başında belirleniyor ve futbolculara imza karşılığı teslim ediliyor. Aynı talimatname Türkiye Futbol Federasyonu'na da ulaştırılıyor. Geçen yıl Ozan İpek için de Yeşil Beyazlı kulüp ağır bir fatura çıkarmış, tecrübeli futbolcuya antrenman başı 20 bin TL ceza kesmişti. Daha sonra Ozan İpek'le Yeşil Beyazlı yönetim uzlaşmış ve ceza uygulanmamıştı.

AVUKATLAR DOSYA HAZIRLIĞINDA

Bursaspor Arjantinli futbolcu için bu yaptırımları uygularken ülkesinde bulunan Batalla ise karşı atağa geçmeye hazırlanıyor. Tarafların bir türlü uzlaşmak için orta yolu bulamadığı krizde Batalla'nın elinde önemli kozlar var. Her ne kadar "Bursaspor'u FIFA'ya şikayet etmeyeceğim" demesine karşın Batalla'nın Bursaspor'un kendisine bu yaptırımları uygulaması halinde avukatları aracığıyla hazırlanan kapsamlı savunma dosyasını FIFA'ya göndereceği öğrenildi. Arjantinli krampon eğer bu yolu tercih ederse Bursaspor ve Batalla arasındaki kriz FIFA'ya taşınmış olacak. FIFA'nın böylesi durumlarda hakkaniyet ilkesini benimsediği ve ağırlıklı olarak kararlarını futbolcu lehine verdiği biliniyor.

İşte Batalla’nın öne süreceği noktalar:

Kulüpten iki aylık alacağının olması.
Antrenman için A lisansa sahip bir antrenörün tahsis edilmemesi.
Antrenman sırasında sağlık ekibinin temin edilmemesi.
Haftalık antrenman sayısının A Takım antrenman sayısıyla aynı olmaması.
Kulübün ceza yaptırımıyla sözleşmesi gereği alması gereken paranın kesintiye uğratılmaya çalışılması. (Ozan Demir)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.