Hava Durumu

Bursaspor için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz

Yeşil Beyazlı takıma geldiği günden bu yana gösterdiği performansla beğeni toplayan Arjantinli futbolcu Fernando Belluschi, “Canımızı dişimize takıp istenilen tabloyu yaratacağız. Yeter ki taraftarımız bizi aynı şekilde desteklemeye devam etsin.”

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2014 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2014 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz

Bursaspor’un Arjantinli yıldız futbolcusu Fernando Belluschi, Bursa Hakimiyet’e birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un sorularını yanıtlayan ve öncelikle Antalya kampını değerlendiren Belluschi, “Zorlu geçen bir ilkyarıyı geride bıraktık. Çok fazla puan kaybettik. İkinci yarıda istediklerimize ulaşabilmemiz, hedeflerimize gitmemiz için iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiz gerekiyor. Bu kamp bizim için çok önemli. Fiziksel anlamda da mental anlamda da faydalarını görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

\\\"\\\"

ŞANSSIZ MAÇLARIMIZ VAR

Ligin ilk yarısındaki puan kayıplarına değinen Arjantinli futbolcu bu durumu “Her takımın başına gelebilecek bir olay” olarak nitelendirirken, “Bizim planımız çok daha üst sıralarda olmaktı. Önümüzde belli bir dönem var. Bulunmak istediğimiz yerde olabilmek için saha içinde elimizden geleni yapacağız. Bazı maçlarda iyi mücadele ortaya koyamadık. Bazı karşılaşmalarda da şanssız olduğumuzu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

HEDEFİMİZ İLK 4

Avrupa Kupaları’na gitmek istediklerini söyleyen Fernando Belluschi şöyle devam etti: “Takımdaki her oyuncunun hedefi aynı. Olabildiğimiz kadar iyi olmak ve kendimizi geliştirmek. Takım olarak gidebildiğimiz en yüksek noktaya gidip, alabildiğimiz kadar puan almak. Eğer mümkünse ilk 4”te yer alıp Avrupa Kupası biletini kapmak bizim için çok önemli. Umarım bu hedefimize ulaşırız.”

EN YÜKSEK NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ

Bursaspor takımına yakışır şekilde mücadele edeceklerinin altını çizen Arjantinli futbolcu, “Camiamız çok heyecanlı ve çok istekli. Taraftarımız da öyle. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Onlar desteklerini esirgemesin. Takımı, ligde ve kupada en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu takımı en yüksek noktaya taşıyabilmek adına, canımızı dişimize takıp, terimizin son damlasına kadar mücadele ortaya koyacağız ve onları mutlu kılmaya çalışacağız” dedi.

Umarım kırılan ilişkiler tekrar bir araya gelir

Yakın arkadaşı ve vatandaşı Pablo Martin Batalla ilgili de konuşan yıldız futbolcu, “Sahada iyi anlaştığımız Pablo ile birbirimizi iyi anlıyorduk. Futbolun teknik tarafını iyi becerebilen ve devamlı ofans düşünen ikiliydik. Onunla oynamaktan zevk duyuyordum. Eğer ‘Tekrar bir arada oynamak ister miyim?’ diye sorarsanız yanıtım şöyle olur; Umarım kırılan ilişkiler yeniden bir araya gelir. Herkesin gönlünün elvereceği şekilde tekrar onunla birlikte oynama şansı bulabilirim. Böyle bir ortamın oluşması gerçekten çok güzel olurdu. Ama şuanda takımdaki arkadaşlarımla da iyi anlaşıyorum. Elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

\\\"\\\"

Futbolu Arjantin’de bırakmak istiyorum

Bursa’daki insanların sevgisi çok güzel. Ancak benim hayalim Arjantin’de futbola başladığım takım olan Newell’s Old Boys’da futbolu bırakmak. Ama bu tarz konuların konuşulmasına çok var. Ben Bursaspor’da uzun süre olmak ve hizmet vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Seviye devamlı gelişiyor

Türk futbolu ile ilgili düşüncelerini aktaran Fernando Belluschi, “Futbol Türkiye’de gelişiyor. Benim geldiğim sezonda da çok önemli futbolcular Süper Lig’e gelmişti. Burada üst düzey bir rekabet var. Sürekli önde yer alan takımlar mevcut. Diğer kulüplerin onlarla rekabet içine girmesi zaman zaman zorluk yaratıyor. Bu bahsettiğim takımlar Şampiyonlar Ligi’nde veya UEFA’da iyi yerlere gelebiliyor. Seviyede devamlı gelişiyor. İyi bir seviye var. Sonuçta insanlar ailelerini ve geleceklerini de düşünmek zorunda. Ekonomik anlamda da Türkiye, yurtdışından gelecek futbolcular için önerilebilen bir ülke” dedi.

Ateşli olduklarını görmek başka enerji veriyor

Taraftarın tepkisine dahi ihtiyaç duyduklarını söyleyen Belluschi, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanların takdirini kazanmak çok güzel. Kişisel olarak da insanlar tarafından yaptıklarının görülmesi ve takdir edilmesi önemli. Hem statta, hem sokakta iyi temennileri duymak kendinizi mutlu hissettiriyor. Bunun sadece kişisel olarak değil, takım olarak da büyük etkisi var. Kötü olduğumuz dönemlerde taraftarlarınızın mesajlarına, tepkisine ihtiyaç duyarsınız. Bu size saha içinde bir uyanma çağrısı yapabilir. Onların ateşliliğini görmek bize başka enerji veriyor. Onları çok seviyoruz”.

\\\"\\\"

Gole aç olduğum dönemdi

Elazığspor maçında attığı güzel golle ilgili de konuşan Belluschi, “Orada kaleci diğer tarafa yakın ve öndeydi. Ben de onun uzanamayacağı direğe vurmaya çalıştım. Maç esnasında golün ne kadar güzel olduğunu anlamadım. Daha sonra izlediğimde güzel bir gol attığımı ben de fark ettim. Takım olarak gol sıkıntısı çektiğimiz ve benim de gole aç olduğum bir dönemdi. Ligin ikinci yarısında daha fazla gol atmak istiyorum. Çünkü gol atmaktan zevk duyuyorum” şeklinde görüş belirtti.

\\\"\\\"
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.