Hava Durumu

Büyük Birlik Partisi'nden Bursa'da basın toplantısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) 11. Olağan Kurultayı sonrası, Bursa'da basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2020 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2020 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyük Birlik Partisi'nden Bursa'da basın toplantısı

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Toplantıda, Bursa'dan seçilen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) kamuoyuna tanıtıldı. Düzenlenen toplantıya, İş Dünyası ve Sosyal Politikalardan Sorumli BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kadir Taş, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri Selahattin Celt ile Hasan Uslu, BBP Bursa İl Başkanı Salih Uçak ve BBP Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın da katıldı.

Dünyada yaşanan ekonomik gelişmeleri değerlendiren Alfatlı, "Kredi destekleri, açıklanan paketler, teşvikler piyasaların nefes almasını bir nebze de olsa sağlamayı başarmıştır. Ancak burada asıl üstünde durulması gereken konu üretimdir. Öncelikle tarımda yeni politikalar ile sürdürülebilir bir tarımsal üretim sağlanmalıdır" dedi.Bursa özelinde dağ köylerindeki tarımsal üretimi nitelikli ürünlerle arttırmanın zamanı geldiğini belirten Alfatlı, "Sanayi alanında Türkiye ekonomisinin lokomotifi Bursa'da ülkenin ekonomik daralmışlığından en fazla payı alan şehirlerin başında gelmektedir. Yapısal reformlar ile cari açığımızı azaltıp, cari fazla veren bir ülke konumuna gelmek en büyük istek ve arzumuzdur. Bunun içinde önce iktidardan başlamak sureti ile tasarruf, israfın önlenmesi ve yatırımların önündeki tüm engellerin kardırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"GEREKLİ CEZAYI ALACAKLAR"

Büyük Birlik Partisinin Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte beş kişinin şehadetine ilişkin soruşturma kapsamında; dört kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla iddianame hazırlanmış ve dava açılmıştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Alfatlı, "Kaza(Bize göre suikast) sürecinde bu süreçte hatası, ihmali, kusuru ve kastı olanların Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar neticesinde hukukun önüne çıkarılacağına ve gerekli cezaları alacağına inanıyoruz" dedi. Yeni gelişmeyi, suikastı aydınlatmaya yönelik adımlardan bir tanesi olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Alfatlı, "Önümüzdeki günlerde suikast dosyası kapsamında; daha önce yanlış, eksik veya hatalı yapılan işlem ve uygulamalarla, yapılmayan iş ve işlemlerin de tamamlanarak, ana soruşturma dosyası ile ilgili de yeni bir dava sürecinin başlatılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.