Hava Durumu

Büyükşehir Belediyesi kara hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi, beklenen kar yağışından vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için gerekli tedbirleri aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2013 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2013 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir Belediyesi kara hazır

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 17 ana güzergahta karla mücadele için teyakkuzda bekliyor.

Güzergah haricinde olan hastane ve otopark giriş çıkışları için de gerekli tedbirle alınırken, karla mücadele için yapılan çalışmalar için bir vardiyada 17 ekip çalışacak. Bu ekiplerden 6’sı kar küreme-tuz atma aracıyla çalışacak, 11 ekip de kürekle tuz atacak. Ekiplere destek olarak ayrıca bir vardiyada 11 kamyon, 4 grayder, 2 loder, 6 ünimog ve 4 kepçe olmak üzere toplam 27 kamyon ve iş makinesi de hazır bulunduruluyor.

Özellikle gece hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesiyle buzlanma ihtimaline karşı karla mücadele çalışmaları 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülecek. Toplam 180 personelin görev yaptığı çalışmalarla gerek il merkezi, gerekse yüksek kesimlerde trafik akışında sıkıntı yaşanmayacağı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı şantiye sahasında 5 bin 500 tonluk tuz stokunun bulunduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.