Hava Durumu

Büyükşehir kamulaştırılan binaların yıkımına başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan ana arter üzerinde kalan 4 binadan kamulaştırılan 3’ünün yıkımını başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yol, park, spor tesisi hizmetler için her gün ortalama bir binanın yıkıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2012 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2012 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Büyükşehir kamulaştırılan binaların yıkımına başladı
Raylı sistem yatırımlarının yanında son 3 yılda 320 kilometre yol genişletme ve yeni yol açma çalışmasını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçelerde de planlarda olasına rağmen uygulamada bulunmayan yolları halkın kullanımına açıyor. Bu kapsamda Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi’ndeki Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayan Mercan Sokak üzerinde kalan binaları kamulaştırma programına alan Büyükşehir Belediyesi, güzergah üzerindeki 4 binadan kamulaştırılan üçünün yıkımını başlattı. Sokak üzerinde kalmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmayan bir bina sahibi ile ilgili yasal süreç devam ederken, ilgili mahkeme kararının ardından bu binada kaldırılarak iki cadde birbirine bağlanacak.
Kamulaştırılan binaların yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bursa’nın ulaşılabilir bir kent olması için merkeze bağlı tüm ilçelerde yoğun bir çalışma içinde olduklarının altını çizen Altepe, “İhsaniye’de de iki ana caddeyi birbirine bağlayacak olan bir yolu açıyoruz. Buradaki 4 binadan üçünün sahipleri ile anlaşma sağlandı ve yıkımları yapılıyor. Diğer bina ile ilgili işlem bitince o da yakılacak ve bölge geniş bir caddeye kavuşacak. Bursa gibi yapılaşmanın yoğun olduğu bir kentte hizmet götürmek kolay olmuyor. Yol açmak, spor tesisi ve park gibi hizmetler için sürekli binaları yıkmak zorunda kalıyoruz. Ortalamaya bakıldığında neredeyse günde bir bina yıkıyoruz” diye konuştu.

Altepe ile sohbet eden mahalle sakinleri ve bölge esnafı da açılacak yeni yol ile bölgenin değerinin artacağını belirterek, çalışmalar sebebiyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.