Hava Durumu

Çalışanlar yerli savunma sanayi için hazır

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bozal, “Dışa bağımlı olmayan bir savunma sektörü için elimizden geleni yapacağız. Başbakanımız da ‘yerli uçak, yerli tank’ diyor. Biz de destekliyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çalışanlar yerli savunma sanayi için hazır

Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, üyelerinin çalışma alanlarının Milli savunma Bakanlığına bağlı işletmeler olduğunu ve buralarda çok önemli işlere imza attıklarını dile getirerek, “Savunma sanayi alanında, ülkemizin dışa bağımlı olduğu alanda arkadaşlarımız özverili çalışmalar yaparak, ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtarmak için gayret gösteriyorlar” dedi.

Sendikalarının hizmet verdiği 50 yıldan bu yana savunma sanayinde dışarıdan alınan araç gereç sayısının yerli üretim sayesinde aşağıya çekildiğini, bunda da üyelerinin büyük payının olduğunu savunan Bozal, şöyle devam etti:

“Yerli üretimle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte dışa bağımlı olmayan bir savunma sektörü için elimizden geleni yapacağız. Zaten Başbakanımız da ‘yerli uçak, yerli tank’ diyor. Biz de destekliyoruz, bu işin mutfağı da Milli Savunma Bakanlığına bağlı iş yerlerinde çalışan arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımız Başbakanımızı mahcup etmeyecek o projelerin tamamına imza atacak kabiliyetteler, bilgi birikimleri var. Yani yerli uçak olsun, yerli tank olsun, yerli helikopter olsun o bilgi birikimi bizde var çünkü 50 yıllık geçmişimiz var.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.