Hava Durumu

Çarpıcı sonuç! 10 günde vakalar yüzde 50 azaldı

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, "Kentte Covid-19 vakalarımız son 10 günde yüzde 50'nin üzerinde azaldı. Hastaneye yatış, yoğun bakımlarda ve entübe olan hastalarımızda da düşüşler söz konusu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2021 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2021 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çarpıcı sonuç! 10 günde vakalar yüzde 50 azaldı

Trabzon'da son haftalarda alınan tedbirler, uygulanan sıkı denetimler vaka düşüşlerine yansıdı. Sağlık Bakanlığı'nın güncel koronavirüs risk haritasında yüzde 13,70'lik düşüşle vaka oranı 409,90dan 353,74e gerileyen kentte aşılamayla birlikte, 65 yaş üzerinde hastanede yatan hasta sayılarında da ciddi düşüşler yaşandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, koronavirüs vakalarında son 10 günde yüzde 50'in üzerinde azaldığını belirterek, "Trabzonda Covid-19 vakalarımız son on günde yüzde 50'nin üzerinde azaldı.

Günlük hastaneye yatış, yoğun bakımlarda ve entübe olan hastalarımızda da düşüşler söz konusu. Bu tablonun daha da iyileşmesi, belki normal yaşamlarımıza dönmemiz ancak uygulamaya konulan kapanmanın gereklerinin yerine getirilmesi ile mümkün olacaktır" dedi.

İL DIŞINDAN GELENLERE UYARI

Vaka oranlarda gerileme olmasının gevşemeye neden olmaması uyarısına da bulunan Dr. Usta, özelikle tam kapanma öncesi il dışından Trabzon'a gelenlerin, temas önlemlerine dikkat edip, mümkün olduğunca da kendilerini izole etmelerini istedi.

TEDİRGİNLİĞİMİZ VAR'

Öte yandan kentte sokaklardaki kalabalığın tedirginlik yarattığını belirten Fikret Yücel, Sokaklar oldukça kalabalık. Herkes evine çekilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması öncesi herkes son kez alışverişini yaptı.

Yürüyüşe çıktı. Bir yandan da tedirginliğimiz de var. Bu kalabalıklar sonrası koronavirüste patlamalar olur mu diye. Vaka sayıları umarım bu kalabalıklar yüzünden artmaz dedi.

Köy ve yaylalara akın olduğunu söyleyen Şengül Şahin, Çarşı, pazar kalabalık olur diye düşünüyorduk ama bu kadar çok kalabalık beklemiyordum. Biz de bir şeyler alalım diye kendimizi dışarı attık. Son pazara çıkışımız.

Bir daha kısmet. Kalabalıklardan hastaneye bile gidemedik. Herkes son güne bıraktı anlaşılan alışverişi. Kimi insanlar da son gün çıkalım hava alalım diye attı kendini dışarıya. Köyü olan köyüne, yaylasına kaçtı. Biz kaldık burada 4 duvar arasında diye konuştu.

ÇOK FAZLA KALABALIK VAR

Kalabalıktan yakınan Mustafa Kalyon ise, Kısıtlama öncesi herkes köyüne gidiyor. Biz de burada fidan satıyoruz. Çok yoğunluk var. Çok fazla fidan alan oluyor. Herkes kısıtlama öncesi tarla, bağ bahçe işleri ile uğraşıyor zaten. Çok fazla kalabalık var. Bakalım sonumuz ne olacak ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.