Hava Durumu

Çarşı davası yeniden başladı! Mahkeme Yargıtay'ın bozma kararına uydu

Yargıtay'ın beraat kararlarını bozmasının ardından Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar Yargıtay'ın bozma kararına mahkemenin direnmesini istedi. Ancak alınan beyanların ardından mahkeme bozma kararına uyulmasına karar verdi. Mahkeme, Çarşı davasının Osman Kavala'nın yargılandığı Gezi Parkı davasıyla birleştirilip birleştirilmemesini ise celse arasında değerlendirilmesine hükmetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2021 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2021 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çarşı davası yeniden başladı! Mahkeme Yargıtay'ın bozma kararına uydu

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın üyelerinin de arasında olduğu 35 sanık Gezi Parkı eylemlerine ilişkin "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "polise direnmek", "gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" suçlarından yargılandıkları davada 2015 yılında beraat etmişti.

YARGITAY KARARI BOZDU

Savcılığın beraat kararlarına itirazı sonucu Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararı bozmuş ve davanın Osman Kavala'nın da yargılandığı Gezi Parkı davası ile birleştirilmesine karar vermişti. Verilen bozma kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya 25 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Bazı sanıklar duruşmaya Beşiktaş formasıyla katıldı. Duruşmada ilk olarak mahkeme başkanı Yargıtay'ın bozma kararını hatırlatarak sanıklara karara karşı diyeceklerini sordu.

"BU DAVAYI AÇAN SAVCI YURT DIŞINA KAÇTI"

İlk olarak konuşan sanık Arda Mutlu Doğan, bozma kararını kabul etmediğini söyleyerek, "Biz 6 sene önce beraat ettik. Dava zamanında da her şeyi anlattık. Bu davayı açan savcı yurt dışına kaçtı. O kaçmışken bizim hala yargılanmamız anlamsız ve saçma geliyor. Biz yasadışı hiçbir şey yapmadık" dedi.

"YARATILAN ALGILARDAN SONRA SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIK"

Sanık Ayhan Güner ise, bozma kararını doğru bulmadığını söyleyerek, "İnsanların hayatını mahvettiler. Psikolojilerini bozdular. Her şeyi baştan başlatıyorlar. Yaratılan algılar yüzünden biz silahlı saldırıya uğradık. Bundan sonra neler olacak bilmiyoruz. Biz her türlü mağduriyeti yaşadık" dedi.

"ÇARŞI BU ÜLKENİN YÜZ AKIDIR"

Güner'den sonra söz alan avukatı Devrim Alpaslan ise Çarşı grubunun terör örgütü olmadığını söyleyerek, "Çarşı vicdani bir harekettir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Çarşı'nın içinden bir tane FETÖ'cü bir tane hain çıkmamıştır. Çarşı bu ülkenin yüz akıdır" dedi.

"BİZ BU ÜLKENİN EVLATLARIYIZ"

Sanık Cem Yakışkan ise Çarşı'yı 40 sene önce kurulduklarını söyleyerek, "Çarşı bir taraftar grubudur. Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Tabii ki hukuksuzluğun her zaman karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bize bu suçlamaları yönelten savcı, emniyet müdürü neredeler? Ama biz buradayız. Tabi ki Gezi Parkı'na katıldık doğru ama bize bir örgüt demek istiyorsanız 'Mustafa Kemal'in askerleri' diyebilirsiniz" dedi.

"BUNU NEDEN YAŞADIĞIMIZA HALA ANLAM VEREMİYORUM"

Beşiktaş taraftarı olmakla gurur duyduğunu söyleyen sanık Güray Sözmen, "Her 6 senede bir mahkeme bizim hakkımızdaki düzmecelerle yargılama mı yapacak. Bir Beşiktaşlı olmam bir Çarşı üyesi olmam sebebiyle bunu neden yaşadığımıza hala anlam veremiyorum. Bu FETÖ'nün bize kurduğu kumpastır. Gözaltına alındığımda Nazmi müdüre (Nazmi Ardıç), 'bu günlerde gelir geçer, bu devran böyle kalmaz' dedim. Nazmi müdür de 'devran bugün böyle dönüyor' dedi" ifadelerini kullandı.

"OSMAN KAVALA'YI SORDUKLARINDA ÜMİT DAVALA'NIN AKRABASI SANDIM"

Sanık Yusuf Demirci hiçbir Beşiktaş taraftarının Türk bayrağına el uzatmayacağını söyleyerek, "Arkadaşlarımdan biri 'Osman Kavala diye bir adamı tanıyor musun?' dediğinde Galatasaraylı Ümit Davala'nın akrabası zannettim. Böyle bir adamı tanımıyorum" dedi. Demirci'nin avukatı ise, Yusuf Demirci'ye, 'Osman Kavala'yı tanıyor musun?' dedim. 'Hangi takımda oynuyor?' dedi. Osman Kavala'yı tanımıyorlar ama Osman Kavala bunları finanse etti deniyor" ifadelerini kullandı. Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme Yargıtay'ın bozma kararına uydu. Osman Kavala'nın yargılandığı Gezi Parkı eylemleri ile Çarşı davasının birleştirilip birleştirilmemesine ise daha sonra karar verilmesine hükmetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.