Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu'ndan Dendias'ın skandal sözleri için açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir televizyon kanalında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, istişare görüşmesi sonrası gerçekleştirilen toplantıda Yunan mevkidaşı Dendias'ın skandal ifadeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çavuşoğlu'ndan Dendias'ın skandal sözleri için açıklama

Dendias'ın sözleri, Yunanistan ile görüşmeleri bitirdi mi? Şimdi ne olacak? Tüm merak edilen soruları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. Bir televizyon programına katılan Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın küstah tavrıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Son derece yapıcı ifadelerde bulundum. Üzülerek gördük ki Dendias ve Yunanistan tarafı dürüst davranmadılar. Biz bunları içeride görüştüğümüz için diplomatik bir dille söyledim. Dendias 2003'ten beri benim dostum. Burada samimi davranmadılar. Üzüldüğüm konu bu. Gelip hem böyle teklifte bulunuyorsunuz bir noktadan sonra da raydan çıkarıyorsunuz.

Türkiye aleyhine kullandıkları söylemleri burada basın toplantısında kullandı. İlişkileri ileri götürmek kolay değil. 2019 Eylül ayında Cumhurbaşkanımız Miçotakis ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki tüm itilaflı konular gündeme geldi.

İki Dışişleri Bakanı olarak bizleri görevlendirdiler. Cenevre toplantısı sonrası Dendias'la görüşmemiz oldu, o zaman bana bu konuları görüşmek için hazır olmadığını ifade etti. Ben de "Sizin durumunuz biraz daha zor. Fazla geciktirmeyelim, liderlerimize götürelim" dedim. Bu görüşme olsaydı sonra bir buçuk yıldaki sorunlar olmayabilirdi.

Biz her şeye rağmen sorunları çözmek için adım atmaya hazırız. Bunu da herkes toplantıda gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.