Hava Durumu

Çelik'ten 'Arınç' açıklaması: 'MYK'mız mutabık'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifasına neden olan sözlerine ilişkin, "MYK'mız, kamuoyunda çok öne çıkan Sayın Arınç'ın görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 08:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çelik'ten 'Arınç' açıklaması: 'MYK'mız mutabık'

Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sürerken yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

KES-KOPYALA-YAPIŞTIR SİYASETİ: (CHP'li Ünal Çeviköz'ün açıklamaları) Bir yabancı devlet başkanından demokrasi talep etmek, son derece yanlıştır. Demokrasi bir mal değildir; Türkiye, demokrasisi için bedel ödemiş, başbakanını, bakanlarını şehit vermiş bir ülkedir. İktidar olduklarında S-400'leri iptal edeceklerini söylüyorlar. Peki Türkiye'nin hava savunma sistemi, güvenlik ihtiyaçları ne olacak? Bu, bir kes-kopyala-yapıştır siyasetidir, tercüme siyasetidir ve ithal ikâmeci bir demokrasi arayışıdır.

KORSAN ARAMALAR: AB tarafından yürütülen İrini Harekâtı çerçevesinde bir Alman savaş gemisinin bir gemimize çıkarak yaptığı aramayı şiddetle protesto ediyoruz. Bu aramalar hukuk dışı korsan aramalardır. Ülkemizin itirazı üzerine sonlandırdılar.

DOĞRU BULMUYORUZ: (Bülent Arınç'ın istifası) Kendileri istifalarını sundu, Sayın Cumhurbaşkanımız da kabul etti. MYK'da bu konu değerlendirildi. MYK'mız, kamuoyunda çok öne çıkan Sayın Arınç'ın görüşlerinin doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir. Öne çıkan belli polemik konularındaki değerlendirmelere katılınmadığı açık şekilde ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.