Hava Durumu

Ceren Özdemir'in katili tutuklandı

Ordu'da evinin önünde öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in katil zanlısının ifadeleri kan dondurdu. Birilerini öldürmek istediğini söyleyen zanlı, Ceren Özdemir'i 4 kilometre takip ettiğini anlattı. Özgür Arduç 'canavarca hisle kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2019 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ceren Özdemir'in katili tutuklandı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklı saldırı sonucu öldüren ve sorgusunda suçunu itiraf eden Özgür Arduç, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından polis ekiplerince güvenlik önlemleri alınarak binadan çıkarıldı.

Zanlı zırhlı araca bindirildiği sırada çevredeki vatandaşlar Arduç'a tepki gösterdi. Ordu Adliyesi'ne götürülen Arduç, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Arduç'un, 'canavarca hisle kasten adam öldürme' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verildi.

ACILI BABA KONUŞTU: İDAM BUNLAR İÇİN ÇIKSIN

Ordu'da bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, katil zanlısının en ağır cezayı almasını istedi. Baba Yılmaz Özdemir, "Kızım bale dersinden çıkıyor, eve geliyor. Alt kapı açılmadığı için zile basıyor, ablasından anahtarı istiyor. Evin girişinde o olaya şahit olduk. Ablası geliyor, annesi geliyor. Annesi hemşire emeklisi ilk müdahaleyi yapıyor. Ne yazıkki kurtaramadık çocuğumuzu. Katili yakalandı, acımız yine de dinmiyor. 20 yıldır dişimizle tırnağımızla çalışarak kızımı büyüttüm. Topluma, ülkemize faydalı olması için yetiştirmeye çalıştık. Bir kendini bilmezin gelip çocuğumu bıçaklaması normal bir şey olamaz zaten. Bu bizim gücümüzün dışında bir şey. Meclis'in, sivil toplum örgütlerinin buna ne kadar katkısı olabilir bilmiyorum ama bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. En azından yasaların değişmesi gerekiyor. Biz vatandaşız, vergimizi ödüyoruz, çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Ülkesine faydalı insanlar yetiştiriyoruz. Benim kızım karıncayı incitmeyen bir çocuk. Sokakta geçen parasız kalmış, kendisine aldığı salamı köpeğe vermiş, onu doyurmuş. Sokaktaki köpeği doyuran çocuk, benim çocuğum" dedi.



'BUNDAN SONRA BAŞKALARI YANMASIN'

Katil zanlısını sokakta görüp ihbar eden vatandaşlara da teşekkür ederek, zanlının en ağır cezayı almasını isteyen Yılmaz Özdemir, "Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Cezasını adalet belirleyecek. En büyük cezayı alsın. İdam diyorlar bugün idam bunlar için çıksın. Bizim çocuklarımıza sebep olmasınlar. Özgeler, Cerenler yandı bundan sonra başkaları yanmasın" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Sosyal medya paylaşımlarında olumsuz yorumlara da tepki gösteren ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını da anlatan Yılmaz Özdemir, "Bu olayla ilgili Ordu Barosu, Türkiye, herkes arkamızda. Sosyal medyada olumsuz yazı yazanlara önce kendi çocuklarını düşünmelerini tavsiye ediyorum. Acımız büyük, acımızı dindirmek yerine alevlendirmeye çalışıyorlar. Bunun için savcılardan, Baro'dan yardım istiyoruz. Bu yazışmaların mutlaka dikkate alınmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

KAN DONDURAN İFADELER

Evin önüne geldiğinde camda birisini gördüğünü ve panikleyerek Özdemir'e bıçakla saldırdığını ve çantasını da bu panikle alamadığını ileri sürdü.

Daha önce de birilerini öldürmek için planlar yaptığını ifade eden zanlı, hedef olarak kadınları seçtiğini söyledi.

Saldırganın bazı kadınları takip ettiğini ancak bu kişilerin kalabalığa karışmasından dolayı cinayeti gerçekleştiremediğini söylediği öğrenildi.

"TABANCA ALABİLSEM, ÇOK KİŞİ ÖLDÜRECEKTİM"

Zanlının daha fazla kişiyi öldürmek için tabanca bulmaya çalıştığını ancak parası olmadığı için tabanca alamadığını iddia ettiği kaydedildi.

"SABAH YENİ AVLAR ARADIM"

Zanlı ifadesinde şöyle konuştu:

"Üzerimdeki montu bir mağazadan çaldım. Ses çıkartan aparatı kopartıp, üzerime giydim. Bıçağı bir av malzemecisinden çaldım. Param olsa silah alacaktım ama param yoktu. Katliam yapmak istiyordum. Zıpkın çalmayı da düşündüm ama ancak bıçak çalabildim. 'Bıçağın karşısında kim durabilir bir bakayım' dedim. Bir bıçak darbesinde öldürebileceğim kişiler aradım gözlerimle. Ceren'e daha fazla darbe vuracaktım ama etrafta birileri vardır, diye korktum.

Ceren'i farklı noktalarda öldürmek istedim. Ama birisinde yaşlı bir adam çıktı karşıma öldüremedim. Kız az daha beni fark ediyordu. Ben hemen büfeye daldım. 'Hapisteyken mutlaka birilerini öldürmeliyim' diye kafamda tasarladım. Cinayetten sonra inşaatta sabahladım. Sabah kendime yeni avlar aradım ama fırsat bulamadım."

"BANA İŞKENCE YAPAN GÖREVLİYİ ARIYORDUM"

Katil zanlısı Özgür Arduç, ifadesinde ayrıca yetiştirme yurdunda kendisine bir görevlinin işkence ettiğini ve firar ederek Ordu sokaklarında onu aradığını söyledi. Katil zanlısının "Ordu'da yetiştirme yurdunda kaldığım dönemde bir görevli bana işkence etti. Cezaevinden kaçarak bana işkence yapan görevliyi öldürmek için aradım. Fakat onu bulamadım. Uyuşturucu almıştım" dediği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.