Hava Durumu

Çevreci minikler 10 ton atık pil topladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilköğretim ve anaokulları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasında 5,5 ayda 10 bin kilogram atık pil toplandı. En fazla pil toplayan öğrenciler ödüllendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2012 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2012 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çevreci minikler 10 ton atık pil topladı

Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilköğretim ve anaokulları arasında başlatılan atık pil toplama kampanyası sona erdi. Yaklaşık 5,5 ay süren ve 150 bin öğrenciye ulaşılan kampanyada 10 bin kilogram atık pil toplanarak, zehirli atıkların hava, su ve toprağa karışması önlenmiş oldu.

Kampanyada derece giren okul ve öğrenciler, Hayvanat Bahçesi’ndeki Afrika Kafe’de düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, çevre konusunda en önemli adımın kirletici unsurların ortadan kaldırılması olduğunu söyledi. Çevre bilincinin oluşturulması amacıyla düzenledikleri kampanyada yaklaşık 150 bin öğrenciye ulaşıldığını hatırlatan Karadağ, “Piller, günlük yaşantımızda yoğun olarak kullandığımız bir enerji kaynağı. Ancak kullanılan pillerin kontrolsüz bir şekilde doğaya bırakılması çevre adına büyük tehlikeler oluşturuyor. Pil içinde bulunan cıva doğada kaybolmuyor, deri ve solunum yolu insan vücuda girebiliyor. Yine bu kimyasallar süzüntü suyu ile yer altı sularına karışıp yine insanlar için ölümcül hastalıklara yol açabiliyor. Bu nedenle çevre konusunda herkesin bilinçli ve duyarlı olması gerekir. Bu kampanya duyarlılıklarını gösteren öğrencilerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’ın da katıldığı etkinlikte, kampanya kapsamında en fazla pil toplayan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. En fazla atık pil toplayan Kestel Baba Sultan İlköğretim Okulu fotokopi makinesi ile ödüllendirilirken, ikinci olan Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu masa üstü bilgisayar ve yazıcı, üçüncü olan Davut Dörtçelik İlköğretim Okulu da projeksiyon cihazı ve video kamera ödülünü almaya hak kazandı. Mansiyona layık görülen ilköğretim okulu öğrencileri ile anaokulu öğrencileri de spor ve eğitim setleri ile ödüllendirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.