Hava Durumu

CHP cumartesi günü işgal edilecek

CHP Genel Merkezi cumartesi günü Twitter’de “OccupyCHP” alan adı altında örgütlenen “CHP’yi işgal et” girişimi üyesi gençler tarafından işgal edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2014 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2014 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP cumartesi günü işgal edilecek

Seni işgal etmeye geliyoruz CHP. Bize kucak aç!” sloganıyla işgallerini duyuran “OccupyCHP” gençleri için CHP Genel Merkezi’nde “Pozitif” alarm durumuna geçildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun da “İşgalinizi dört gözle bekliyoruz, dükkan sizin gençler” Twitter mesajıyla destek verdiği gençlerin etkinliği için Genel Merkez yönetimi “Gençlerin işgaline izin verilmesi” kararı aldı.

KAPINI BİZE AÇAR MISIN CHP

OccupyCHP girişimi de internet üzerinden, “Şikayet etmiyor, CHP’yi değiştirmeye geliyoruz! Tüm düşüncelerimizi aşağıda kısaca anlattık! OccupyCHP Ankara hareketi olarak 12 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’de CHP Genel Merkezi önündeki yeşil alanda 30 Mart gecesinden itibaren partiye akın akın gelen genç gönüllüler ve gelmek isteyenlerle Ankara’da bir forum gerçekleştirmek istiyoruz! Biz Ankara’da şimdiden onlarca kişi olduk, kapını bize açar mısın CHP?” çağrısı yaptı. Sosyal medya üzerinden tartışmaya açılan taslak manifestoya göre ise “OccupyCHP” grubu kendisini özetle şöyle tanımlıyor:

GEZİ VE TÜRKİYE HALKLARI VURGUSU

Fikri, bilinci ve vicdanı özgür Gezi Ruhu’nun partiye hakim olmasını amaçlar. Genç kuşağın parti, ülke ve dünya yönetiminde karar hakkı aramasıdır. Parti içi ya da dışı dinamiklerden, ittifaklardan tam bağımsız bir sivil inisiyatiftir. Özgürlük, eşitlik, dayanışma, sevgi, barış, hoşgörü ve adalette Gezi Ruhu ’dur. Siyasi yol haritasını tüm katılımcılarıyla tartışarak, birlikte belirler. Partinin yönetim kadrolarında 40 yaş altı genç ve kadın oranını yüzde 50’nin üzerinde ister. statükonun değil, ‘Sürekli devrim’ sloganıyla yenilenmenin değişmezliğini ister. Parti içi demokrasinin ve halk iradesinin önündeki barajların yıkılmasını ister. Tüm Türkiye Halkalarının topyekun özgürlüğünü ister.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.