Hava Durumu

CHP'li Özel: Kirazlıyayla'da kadına zulüm, baskı, tehdit var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Yenişehir'in Kirazlıyayla köyünde Meyra maden şirketine karşı topraklarını savunan kadınların, uğramadıkları zulüm, görmedikleri baskı, işitmedikleri tehdit kalmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2020 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2020 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li Özel: Kirazlıyayla'da kadına zulüm, baskı, tehdit var

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde Meyra maden şirketi tarafından yapılmak istenen atık depolama tesisinin inşaat sürecinde kadınlara şiddet uygulandığını ifade etti.

CHP'li Özel, "Kirazlıyayla köyünde Lübnanlı bir maden şirketi... Adı da Meyra. Kadınlar topraklarını savunuyor. Uğramadıkları zulüm, görmedikleri baskı, işitmedikleri tehdit kalmadı" dedi.

Özel şöyle konuştu:

* Teyzeler beton mikserlerinin önüne geçip durmuş. 12 tane 60 yaşından büyük annemizi, teyzemizi gözaltına almışlar. Sevgi adında bir teyzemiz 'Cumhurbaşkanımız ne istediyse verdim. Hep ona oy verdim' diye ağlıyor.

* Bu çevre mücadelesini partinize karşı siyasi kalkışma sanıyorsunuz ama neredeyse hepsi AK Parti'ye oy veren değerli insanlar.

"BU ZULMÜ REVA GÖRÜYOR""

* Adı Sevda Kaya olan AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı bu şahsiyet kendisi için "Cumhurbaşkanlığı danışmanıyım" diyor. Soru önergesiyle soruyoruz, "Böyle bir şirketten danışmanlık almıyoruz" diyor.

* "Ben Berat Albayrak'ın danışmanıyım" diyor. Nerede bir enerji projesi, nerede bir çevre konusunda duyarlılık vAR gidiyor orada bu baskıları organize ediyor.

* Kaymakamı, jandarma komutanını kendisine kul etmiş orada teyzelere bu zulmü reva görüyor.

* AK Parti'li kadın milletvekilleri gitsin, görsün bir telefon açsın. köyde en güvendikleri üyeye sorsunlar, orada bir haksızlık var. Allah aşkına buna bir dur deyin.

NE OLMUŞTU?

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde 2014 yılından bu yana bakır, çinko ve kurşun çıkaran Meyra madenciliğin mera ve tarım arazilerine yakın bir yerde atık havuzu oluşturmak için çalışma başlatmış köylüler de buna direnmişti.

Şirket bu kez de maden sahası içinde kalan köyün sulama ihtiyacını karşılayan Kamışlı Göleti'ne giden yolu kapattı. Kirazlıyaylalı kadınlar tarlalarını bu göletten suladıklarını belirterek, şantiyeye giden beton mikserlerin önünde oturma eylemi yaptı. Jandarma ekipleri kadınların eylemi sonlandırması konusunda uyarı da bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.