Hava Durumu

CHP'nin TIR'ı yine durduruldu!

CHP'nin Erzurumlu adayları dışında CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun da bulunduğu TIR, şehir merkezine giderken, yine polis tarafından durduruldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'nin TIR'ı yine durduruldu!
Erzurum’daki seçim TIR'ının polis zoruyla parka çekilmesi, CHP'nin üst düzey yönetimini seferber etti.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Erzurum'a giderek Belediye Başkanı ile görüştü, CHP'nin Erzurum adayı Gonca Aytaş'ın kullandığı seçim TIR'ını parktan kurtardı.

CHP'nin stant olarak kullandığı TIR'ı, çekildiği yerden şehir merkezine direksiyona geçen CHP Genel Sekreteri Tekin götürdü.

Yakutiye Kent Meydanından polis ve zabıta zoruyla çıkarılmış, parka çekilmişti.

CHP Erzurum Milletvekili adayları Gonca Aytaş, Orhan Bozkurt ve partililer uygulamayı, oturma eylemi yaparak protesto etmişlerdi.

CHP Erzurum 1. sıra adayı Aytaş yaptığı açıklamada, ''CHP’nin bu ilde bir bayrağına tahammül edilmedi. Valiyi, belediye başkanını aradık telefona çıkmadılar. Zorla, cebren CHP’nin stantını götürdüler. Hukuksuz götürdüler'' demişti.

POLİS CHP TIR'INI YİNE DURDURDU

İçinde CHP'li Erzurum adayları dışında CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu'nun da bulunduğu TIR, bulunduğu parktan, seçim çalışmaları için kullanılacağı şehir merkezine giderken, yine polis tarafından durduruldu.

Gürsel Tekin, Twitter'dan durumu "Polis TIR’ın geçişine izin vermiyor. Valinin ve Belediye başkanının haberi yok. Polis kimden emir alıyor?" tweeti ile eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da Twitter'dan bir kare paylaştı ve altına da ''Elimizde YSK Kararı var... Polis kararı uygulamıyor... TIR'ı tekrar durdular...'' diye yazdı.

Berberoğlu ise Twitter'da "Esir tır nerede, biz oradayız" diye yazdı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.