Hava Durumu

Çin'den ABD'nin 'soykırım' suçlamalarına cevap geldi!

ABD'nin, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 'soykırım' ve 'insanlığa karşı suç' işlediği sonucuna vardıklarına dair açıklamasına Pekin'den cevap geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin'den ABD'nin 'soykırım' suçlamalarına cevap geldi!

Çin, ABD'nin Pekin'in Uygurlara ve diğer azınlıklara karşı soykırım yaptığına ilişkin açıklamasını 'çirkin yalanlar' ve 'zehir' olarak nitelendirdi. Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Hua Chunying, Washington'un ve açıklamayı yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun gerçeği yansıtmayan 'sansasyonel yalanlar uydurduğunu' söyledi.

Pompeo ne demişti?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün akşam yaptığı açıklamada, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde "soykırım" ve "insanlığa karşı suç" işlediği sonucuna vardıklarını açıklamıştı. Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, son 4 yıldır Çin'in Uygur halkına yönelik davranışlarını özel bir dikkatle incelediklerini belirterek, "Mevcut gerçeklerin dikkatli bir şekilde incelenmesi sonucunda, Mart 2017'den bu yana, Çin Komünist Partisinin yönetimi altındaki Çin yönetiminin Müslüman Uygur halkı başta olmak üzere Sincan'daki diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik insanlığa karşı suç işlediği sonucuna vardım" ifadesini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.