Hava Durumu

Çocuk tacizcisi profesör yakalandı diğer çocuklar kurtuldu

Meksikalı yetkililer, FBI'ın En Çok Aranan 10 Kaçağı listesindeki eski bir üniversite profesörü olan Walter Lee Williams’ı, Meksika’nın Playa del Carmen şehrinde tutukladılar.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuk tacizcisi profesör yakalandı diğer çocuklar kurtuldu

Filipinler'de 18 yaşından küçük erkeklerle cinsel ilişkiye girmekle suçlanan ABD'li profesör, Meksika'daki tatil kenti Cancun yakınlarında yakalandı.

Associated Press’in haberine göre savcı Gaspar Armando Garcia Torres, Walter Lee Williams’ın (64), çocukların cinsel istismarı ve çocuklarla cinsel ilişkide bulunma amacıyla yurtdışı seyahatlerine çıkma yönündeki suçlamalardan arandığını belirtti.

FBI’ın internet sitesine göre eskiden California, Palm Springs’te yaşayan Williams için Nisan ayında Los Angeles’ta federal bir tutuklama emri çıkarılmıştı.

Pazartesi günü ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre iddianamede, Williams’ın 2010 yılında internet üzerinden tanıştığı 14 yaşındaki iki erkek çocuğuyla cinsel ilişkide bulunmak üzere 2011 Ocak ayında Los Angeles’dan Filipinlere gittiği ileri sürülüyor.

İddialara göre Williams, Filipinlerde olduğu sırada söz konusu iki çocukla cinsel ilişkide bulundu ve çocuklardan birinin açık saçık fotoğraflarını çekti. Williams’ın Los Angeles’ı, Filipinlerden döndükten yaklaşık bir hafta sonra terk ettiği kaydedildi.

Williams 2011 yılına dek, University of Southern California’da (Güney California Üniversitesi) kadrolu profesör olarak çalışıyordu. FBI’a göre Williams ayrıca Buddhist Universal Association - Los Angeles, California’nın (Budist Evrensel Derneği – Los Angeles, California) üyesiydi.

FBI’dan yapılan bir açıklamada Williams’ın başta Filipinler olmak üzere Güney Doğu Asya bölgesine çokça seyahatte bulunduğu ve adamın Endonezya, Polonezya ve Tayland’da ikamet ettiğinin düşünüldüğü belirtildi.

FBI, Williams’ı En Çok Aranan 10 Kaçak listesine Pazartesi günü dahil etti.

Davaya ilişkin dikkat çekmek için Pazartesi günü FBI’ın internet sitesine yüklenen Williams’a ilişkin bir videoda konuşan Özel Ajan Jeff Yesensky, “Williams’a ait olan bilgisayarları ve kamerayı inceledim ve içlerinde çocuk pornografisine rastladım” dedi.

Yesensky ayrıca, “(Williams) en korunmasız çocukları avlıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.