Hava Durumu

Courtney Love protestonun ortasında kaldı

Fransa İçişleri Bakanlığı taksi sürücülerinin ülke genelindeki protestolarının ardından, akıllı telefonlar üzerinden ucuz taksi hizmeti veren UberPOP ilgili yasağı uygulamak için harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2015 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2015 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Courtney Love protestonun ortasında kaldı
Bakan Bernard Cazeneuve, UberPOP'a Ocak ayında getirilen yasağın uygulanması için savcılar ve polisin harekete geçmesini istedi.

Bakanlığın yayımladığı kararnameyle UberPOP'a çalışan araçlara el konulacak.Fransız taksiciler, birçok ülkede faaliyet gösteren Amerikan şirketinin işlerini bozduğunu söylüyor. Greve giden taksiciler, 70 kadar aracı ateşe verdi, çok sayıda yolu tafiğe kapadı.

\"\"

BİNDİĞİ TAKSİ GASP EDİLDİ

Amerikalı rock şarkısı Courtney Cobain Love eylemlerin arasında kaldı.Havaalanında bindiği taksinin eylemcilerin saldırısına uğradığını ve araç sürücüsünün "rehin alındığını" söyleyen Cobain, Twitter'da yumurta atılan arabanın fotoğrafını paylaştı ve "FrançoisHollande (Fransa Cumhurbaşkanı) ... polislerin nerede. Bağdat'ta bile daha güvendeyim" dedi.

\"\"

Taksiciler, Paris'in yanı sıra diğer kentlerde de greve gittiler.Eylemciler, bazı arabaları devirirken bazı araçların camlarını kırdılar.

Taksicilik ruhsatı almak için binlerce Euro ödeyen sürücüler, UberPOP'un kazançlarını elinden aldığını söylüyor.
Taksiciler Sendikası'dan Abdülkadir Morgad, Bloomberg'e "Ruhsatsız araçların yolcu taşımasını yasaklayan yasa uygulanmalı. Herkes çok kızgın" dedi. Morgad'a göre UberPOP'un büyümesiyle Fransa'daki taksicilerin gelirleri iki yıl içinde yüzde 30-40 azaldı.

\"\"

Uber'e ait olan UberPOP uygulaması, internet üzerinden, yolcularla taksicilik ruhsatı olmayan özel araç sahiplerini bir araya getiriyor. UberPOP, geleneksel taksilerden ve hatta Uber ağına dahil taksilerden daha ucuza hizmet veriyor.

UberPOP protestoların ardından Ocak'ta yasaklandı. Ancak uygulamadaki zorluklar nedeniyle yasağa rağmen UberPOP hizmet vermeye devam ediyor. Uber, Fransa'da 400,000 kullanıcısının olduğunu söylüyor. UberPOP'e çalışan sürücüler vergiödemiyor. Bu sürücler, Fransız taksiciler gibi 250 saatlik eğitim görmek zorunda da değiller.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.