Hava Durumu

Darbe girişiminin düğümü Bursa'da çözüldü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bursa'da gözaltına alınan komutanın üzerinden çıkan liste, Türkiye'nin dört bir yanında yönetime el koymalarının önünü kesti” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 06:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Darbe girişiminin düğümü Bursa'da çözüldü
 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasındaki sürece ilişkin soruları yanıtladı.

O günün aslında herkes için bir sınav olduğunu belirten Bakan Bozdağ,  "Darbe olayını müsteşarımdan öğrendim, bana telefon etti böyle böyle bir hareketlilik var durum nedir diye. Ben de bir bakayım dedim. O arada MİT Müsteşarımızı aradım, ulaşamadım. İçişleri Bakanımızı aradım, uçakta olduğu için ulaşamadım. Başbakanımızı aradım, görüştüm ve bu süreçle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk" diye konuştu.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fidan'ı arayarak, derhal soruşturma talimatı verdiğini bildiren Bozdağ, şöyle konuştu: "Türkiye'nin bütün illerindeki başsavcılıklarımız büyük bir cesaretle soruşturmaları başlattılar. Bursa'da sıkıyönetim komutanı gözaltına alındı, yakalandı, üzerinde sıkıyönetim komutanlarının listesi, mahkeme başkanı üyelerinin listesi, üst düzey atamaların listeleri çıktı ve bunu hemen emniyet birimlerimize geçildi bu bilgiler, cumhuriyet savcılarına geçildi ve Türkiye'nin dört bir yanında bu listelerde olanlar topladı ve darbenin emir- komutası içinde dahil olanların, Türkiye'nin dört bir yanında yönetime el koymalarının önü orada kesilmiş oldu. İlk belge o. Ama arkasından daha başka belgeler de çıktı ama bunların daha analizi yapılmadı. Çünkü ifade alma süreçleri devam ediyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.