Hava Durumu

Davutoğlu'ndan çok sert sözler: Bir tek babayiğit yok!

Partisinin Diyarbakır 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu kritik açıklamalarda bulundu. Döviz kurlarında yaşanan sert yükseliş, TL'nin dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesine ilişkin ekonomi yönetimine sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu, "Bir babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin. Bir kişi çıkıp yangın yerine dönen ekonomiyle ilgili açıklama yapmıyor. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Her biri sosyal medya kahramanına dönmüş, tweet atıp duruyorlar, ancak bunu yaparlar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Davutoğlu'ndan çok sert sözler: Bir tek babayiğit yok!

Geçen yıl AK Parti'den ihraç edilen ve Gelecek Partisi'ni kuran eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da konuştu. Partisinin Diyarbakır 1. Olağan Kongresi'ne katılan Davutoğlu, iktidarı sert sözlerle eleştirdi:

* Diyarbekir biziz, biz Diyarbekiriz! "Parti kuramaz" dediler, "Bu kasvetli ortamda yola çıkacak cesur insanlar bulamaz" dediler. Onlar Diyarbekirlileri tanımıyorlardı. 5 il ve 100 ilçe kongremizi tamamladık. 67 il ve 300 ilçemizde teşkilatlandık.

* Bu iktidarın bugünkü halini tasvir edecen en doğru kelime değersizleşmedir. Bu iktidarın elinde hukuk değersizleşti, ehliyet ve liyakat, devlet kurumları, siyasi ahlak, milletvekilleri, eğitim ve kültür, emek ve en sonunda Türk Lirası da değersizleşti. Özetle bu iktidarın elinde aslında insan değersizleşti.

GEÇMİŞİ KONUŞAMAZLAR

* Paramızın değerinin nerelere düştüğünü görüyorsunuz. Dolar, Euro, altın başını aldı gidiyor. Şimdi bu iktidardan, Cumhurbaşkanı'ndan, Ekonomi Bakanı'ndan bir cevap, bir çözüm, bir açıklama duydunuz mu? Bu konuyla ilgili geçmişteki sözlerinin arkasında durabildiler mi? Hayır, duramazlar.

* Benim başbakanlığım dönemimde, 2016 Mayıs'ında dolar kurunu 2.85'ten aldılar, bugün 7.30'a. üç katına çıkardılar. Geçmişi konuşamaz bunlar, bugünü de konuşamazlar. Ortada bir tek yetkili yok.

EKONOMİ BAKANI'NI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

* Dolar cirit atıyor, Euro cirit atıyor, altın cirit atıyor ama ortada bir tek babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin. Bütün medya kanallları, gazeteler, televizyonlar, sosyal medya trolleri var ama bir tek kişi çıkıp yangın yerine dönen ekonomiyle ilgili tek bir cümle kuramıyor. Ülke yanıyor bunlar Ekonomi Bakanı'nı kurtarmaya çalışıyor. Hepsi bakanın arkasındaymış, bakanı koruyacaklarmış. Milletle dayanışmaya girmek yerine bakanla dayanışmayı tercih ettiler. Şu anda bu ülkeyi yönetenlerin görevi bakanı korumak değil TL'yi korumak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.